68 Pusztító  (2018)

Hamarosan a mozikban Karyn Kusama filmje, melynek premierje kapcsán 6 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban a Pusztító, mellyel az eddigi visszajelzések alapján könnyedén meghozhatja Nicole Kidman karrierjének második Oscar-díját. A film rendezői székét Karyn Kusama foglalhatta el (Æon Flux, Ördög bújt beléd), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Nicole Kidman, Sebastian Stan, Bradley Whitford, Tatiana Maslany, Toby Kebbell, Scoot McNairy és Shamier Anderson. A forgatókönyvet Phil Hay és Matt Manfredi szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Pusztító Nicole Kidman harmadik 2018-ban bemutatott filmje az Aquaman és az Eltörölt fiú után.
  • "Phil és Matt forgatókönyve a legimpozánsabb, amit valaha olvastam" - árulta el a film producere, Fred Berger (Kaliforniai álom) a Variety-nek adott interjújában.
  • A szerepre való felkészülés során Sebastian Stan egy FBI-ügynökkel is konzultált, hogy minél hitelesebb alakítást nyújthasson.
  • A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Pusztító jelenleg 79 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.
  • Nicole Kidmant a filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjra jelölték a legjobb drámai színésznő kategóriában.
  • A Pusztító világpremierje 2018. augusztus 31-én volt a Telluride Filmfesztiválon, de nagy sikerrel vetítették a filmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon és az AFI Fest-en is.

Hazai premierdátum: 2019.01.24.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: