A kis hableány reboot lett a legjobb rajongói értékelésű élőszereplős Disney-film a Rotten Tomatoes portálon.

A múlt hét folyamán bemutatott produkció jelenleg 95 százalékos értékelést ért el 5000 néző véleménye alapján, ezzel pedig a Guy Ritchie rendezésében készült Aladdint is felülmúlta, amely 94 százalékos értékelést kapott a mai napig.

Mindemellett A kis hableány 117,5 millió dolláros bevétellel nyitott az amerikai mozikban, míg a film jelenleg összbevétele 180 millió dollárra tehető.

Mindez már amiatt is kiemelkedő eredménynek számít, hiszen a filmet épp Halle Bailey, castingolása miatt rengetegen támadták. A Variety magazin előzetes elemzése szerint ez a film lesz minden idők ötödik legmagasabb Memorial Day nyitása, összehasonlításképp a Top Gun: Maverick a tavalyi évben 160,5 millió dollárral nyitott.

A kritikusok részéről ugyanakkor vegyes fogadtatásban részesült a film, többen kiemelték ugyan Bailey alakítását, mások viszont úgy gondolják, hogy a produkció nem tud elszakadni az eredeti mesétől.

családi | fantasy | kaland | musical | romantikus

A kis hableány egy magával ragadó mese, amely minden korosztály szívét elnyerte. A történet egy fiatal és kíváncsi hableány, Ariel történetét követi nyomon, aki Triton... több»