Közel 35 éve került a mozikba minden idők talán egyik legkedveltebb vígjátéka, a Rendőrakadémia. Bár annak idején a kritikusak alaposan elverték a port a filmen, mindez nem igazán gördített akadályt az elé, hogy további hat folytatást is megérjen a produkció.

Bár Hugh Wilson filmje ugyanis hatalmas sikernek örvendett a közönség körében, amelyet a későbbi epizódok egyre kevésbé tudtak megismételni, mire azonban a széria a hetedik részhez ért, sajnos csaknem teljes bukásnak számított a franchise. Ennek ellenére a Rendőrakadémiából egy sorozatváltozat is készült, és bizony a közelmúltban azzal kapcsolatban is felmerült néhány kisebb híresztelés, hogy készül a nyolcadik rész.

Nehéz lenne csupán egy karaktert kiemelni a szériából, a nézők többsége talán csakugyan nehezen adna választ arra, ki is a kedvenc szereplőjük a Rendőrakadémiából, ugyanakkor nem lenne nehéz azt sem megmondani, ki nélkül is lenne igazán elképzelhetetlen a film. A sokszor csak géppuskaszájúként emlegetett Michael Winslow ugyanis az egyetlen olyan színész a szériából, aki minden egyes epizódban szerepet kapott. Talán sokan egyetértenek abban, hogy noha Larvell nem feltétlenül egy központi figurája a filmeknek, a parádés hangutánzásai nélkül nem lenne ugyanaz egyik produkció sem. A színészre a film rendezője valójában még egy jazzkoncerten figyelt fel, amikor Winslow a legendás Count Basie dszesszzongorista mellett lépett fel. Ritkán esik szó ugyanis arról, hogy Winslow amennyire zseniális humorista, épp annyira tehetséges szaxofonos is.

Bár a forgatókönyv első változataiban valójában nem szerepelt Larvell Jones, a rendezőn kívül alighanem az írókra is igencsak inspirálóan hatott Winslow „tudománya”, így talán az is kijelenthető, hogy Winslow maga a Rendőrakadémia. Szinte kétségtelen tehát, ha egyszer csakugyan elkészül majd a nyolcadik rész, abban Larvell is helyet kap majd.