Rögtön 2 Alien-sorozat is készülhet – a Disneynek benne van a keze

Ha nehéz belegondolni abba, hogy miért tart ilyen sokáig a Disney és a Fox összeolvadása, illetve hogy miért emlegetjük folyton, akkor itt egy újabb példa és franchise, aminek a sorsát nagyban érinti a két cég közötti folyamat.

Ez pedig nem más, mint Ridley Scott Alien-franchise-a, élén az idén negyven éves A nyolcadik utas: a Halállal. Ugyan Scott nemrég tett egy igen nagy erőfeszítést arra, hogy új életet leheljen a történetekbe a Prometheus-trilógiával, ez a próbálkozás csúfos kudarcba fulladt: az utolsó két film gyakorlatilag filléreket hozott a stúdiónak.

Ám lehet, hogy még van axenomorfokban némi élet: a HNEntertainment nevű oldal még tavaly számolt be arról a hírről, hogy készül egy előszereplős Alien-sorozat, most pedig azzal a hírrel érkezett, hogy nem is egy, hanem egyenesen kettő készül belőle, az egyik a Hulura – és Scott munkájára is számítanak majd.

A hírt még semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg, addig pedig érdemes a dolgot pletykaként kezelni, de nem tűnik annyira alaptalannak a felvetés. A Hulu a Disney birtokában van, és hamarosan az Alien is oda kerül: márpedig egy ilyen profitorientált cég, mint az Disney, nem fog egy ilyen ikonikus alakot, mint az Alien csak úgy lazsálni hagyni. Ráadásul a hamarosan induló Disney+-szal együtt hatalmas igénye lesz majd a saját gyártású, exkluzív tartalmakra.

És ki tudja, lehet, hogy az Alien-történeteknek jót tesz majd egy teljesen más formátum és megjelenés.