Roland Emmerich újabb katasztrófafilmet készít, Oscar-díjas színésznő a főszerepben!

Roland Emmerich, a világ elpusztulásáról szóló katasztrófafilmek koronázatlan királya. Olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint A függetlenség napja, a Holnapután vagy a 2012. Az elmúlt években egy újabb hasonló alkotás tető alá hozásán fáradozott, de munkája csak most kezdi érlelni a gyümölcsét.

Az új projekt az néhány éve beharangozott Moonfall, amelynek történetét a cím is remekül leírja. A sztori ugyanis arról szól, hogy egy rejtélyes természeti erő kilöki a Holdat a pályájáról, amely így ütközőpályára kerül a Földdel, a katasztrófáig pedig már csak néhány hét van hátra. Az emberiség természetesen megpróbálja a lehetetlent, és egy csapat tudóst küld a Holdra, hogy megpróbálják megakadályozni az ütközést.

A film forgatókönyvén Roland Emmerich mellett Spenser Cohen és Harald Kloser dolgozik, akik több korábbi katasztrófafilm elkészítésében is közreműködtek már. Bár egyelőre csak kevés részlet ismert a stábbal kapcsolatban, két fontos szerepre már meg is találták a színészeket. Az egyik Josh Gad, aki a katasztrófát megjósoló tudós géniuszt fogja alakítani. A másik pedig az Oscar-díjas Halle Berry, aki a Holdra küldött expedíció egyik résztvevője lesz.

A Moonfall forgatását a tervek szerint valamikor az év második felében kezdhetik meg, a premierre pedig 2021-ben kerülhet sor.