Scarlett Johansson megnyílt a fájdalmas jogi csatáról a Marvellel szemben

Scarlett Johansson a pályafutása során számtalan ikonikus szerepben volt látható. A színésznő az elmúlt években mégis azzal váltott ki nagyobb visszhangot, hogy szembeszállt a Marvel vezetőségével.

2021 júliusában sokkolta a szakmát azzal, hogy ringbe szállt a Disneyvel, Hollywood egyik legbefolyásosabb stúdiójával. A színésznő éppen karanténban tartózkodott az Upper East Side-i lakásában, napokkal a második gyermeke, Cosmo születése előtt, amikor nem sokkal a Fekete Özvegy megjelenése után pert indított a stúdióval szemben.

Az előző hat hónapban Johansson csapata ugyanis mögött azon dolgozott, hogy a stúdiót rávegye a több millió dolláros utólagos kártérítés kifizetésére, amelyről lemondott volna, ha a Fekete özvegyet egyszerre mutatják be a Disney+-on és a mozikban a koronavírus-járvány idején.

A szerződésszegés egyértelmű volt, mivel a szerződése tartalmazott egy olyan kikötést, hogy a spinoff kizárólag a mozikban jelenhet meg. A stúdió minderre azzal reagált, hogy egy közleményben azt írta, hogy Johansson rendkívül érzéketelen módon hozta meg ezt a döntését, hiszen a járvány mindenkit nehezen érintett a szakmában.

“Szomorú és csalódott voltam. De leginkább szomorú. Olyan szürreális pillanat volt, mert mindannyian elszigeteltek voltunk, ráadásul várandós is voltam épp, elképesztőnek hatott ez az időzítés. Szóval, a világ legcsodálatosabb figyelemelterelését kaptam, és nem sokkal később megszületett egy gyönyörű kisbabám” - mondta Johansson.

“Ő és én nagyon is egy húron pendültünk azzal kapcsolatban, hogy mi ez az egész. És megvolt róla győződve, hogy cselekednünk kell valamit. Sokan nem tették volna ezt meg” - jegyezte meg a történtek kapcsán a színésznő ügynöke.

“Még egy étteremben sem tudtam úgy elmenni, hogy valaki ne mondta volna: 'Jó neked. Állj ki magadért. Láttam, hogy ennek nagyobb hatása volt. Olyan idegenek is támogattak, akiknek egyáltalán nincs közük a dologhoz” - tette hozzá a színésznő.

Két hónappal később ugyanis Johansson és a stúdió peren kívül egyezséget kötöttek, és bár annak feltételeit nem hozták nyilvánosságra, az akkori híresztelések szerint a színésznő kártérítése meghaladta a 40 millió dollárt.

akció | kaland | sci-fi

Egy veszélyes csoport felfedi Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) múltjának legpiszkosabb részleteit, az orosz kémnő ezért kénytelen szembesülni a korábbi életéhez... több»