71 Shazam!  (2019)

Hamarosan megérkezik a hazai mozikba a DC legújabb dobása, a Shazam! a tengerentúlon azonban már lezajlottak az első sajtóvetítések, így a kritikusok is zöld utat kaptak a film értékelésében.

„Míg az Aquaman, a Wonder Woman és a korábbi DC produkciók végig az univerzum megmentését helyezték fókuszba, a Shazam! ennél sokkal kisebb világban gondolkodik, talán annyit próbál megmenteni a hős, amit a közvetlen környezetéből lát.”, írja a CinemaBlend.

Jim Vejvoda az IGN kritikusa szerint „A Shazam! a DC eddig legélvezhetőbb és valahol egyben a legédesebb mozija Christopher Reeve Supermanje óta, persze a Shazam! nem talált fel semmi újat, de azt tagadhatatlanul szórakoztatóan csinálja.”

„A Shazam! egyszerűen azért működik mert remekül mozgatja a barátság és a család témáját. Mrs. Vasquez kocsiján az alábbi matrica olvasható: Nevelőszülő vagyok. Mi a te szuperképességed? Mindez összefoglalja a film szívmelengető üzenetét.”, olvasható Brian Truittól, az USA Today kritikusától.

Hoai-Tran Bui, a /Film szerzője pedig az alábbiakat írja a produkcióról: „Amolyan igazi időutazás a nyolcvanas évek sitcomjai és a kétezres évek első szuperhősfilmjei közé, de a nosztalgián túlmenően a Shazam! egy megindító történet a családban összetartásában rejlő erőről.”

A film még ez év április 4-én érkezik a hazai mozikba.