Shia LaBeouföt lehet szeretni és nem szeretni, de azt nehéz tőle elvitatni, hogy napjaink egyik legelhivatottabb színésze. Pályafutása kisebb filmekkel indult, majd a nagy áttörést a Transformers franchise hozta meg számára. Volt időszak, amikor nem épp tehetségével került a magazinok címlapjára, de az utóbbi években megrázta magát.

Ennek köszönhetően olyan filmekben kapott szerepet, mint a Harag vagy a Borg/McEnroe. Következő filmje a Az adószedő lesz, amelyben a Harag után ismét együtt dolgozhat David Ayer rendezővel, aki a film forgatókönyvét is írta.

Ayer a napokban érdekes és szinte már megdöbbentő érdekességet árult el Shia LaBeoufről. Ebben megerősíti, hogy igenis ő az egyik legelhivatottabb színész jelenleg Hollywoodban, aki akár őrültségekre is képes egy-egy szerep kedvéért.

David Ayer elmondása szerint LaBeouf a Harag forgatása idején még egy fogát is kihúzatta, mert a szerep ezt „követelte meg” tőle. A Az adószedő kedvéért pedig egy még ennél is drasztikusabb lépésre szánta el magát: készíttetett egy a teste nagy részét fedő valódi tetoválást. A legtöbb színész ezt ideiglenes tetoválással vagy esetleg a forgatások előtt felrakott festéssel oldaná meg, de Shia LaBeouf egy végleges tetoválás mellett döntött.

A Az adószedő története két behajtóról szól, akik Los Angeles legnagyobb alvilági ura, a Wizard számára gyűjtik be a kisebb bűnszervezetek illegális tevékenységeiből járó „adót”. Egy nap azonban felbukkan a Wizard egy régi riválisa, ezzel pedig a két behajtó élete is gyökeresen megváltozik, és immár nem csak a saját, de családjuk életéért is aggódniuk kell.