A Halálos iramban 10 első kritikái a gonosztevőt alakító Jason Momoa teljesítményét emelik ki - a színész rajongói különösen karizmatikus alakításra számíthatnak!

Ahogy azonban a Twitter-reakciók esetében mindig is lenni szokott, a kevés karakter gyakran a pozitívumokra koncentrál, bár a Fast X esetében negatívumok is elhangzanak. Germain Lussier tweetje például, miközben Jason Momoa-t "isteninek" nevezi, azt is írja: "'Fast X' az eddigi legrosszabb 'Fast'. Az akció szórakoztató, de ez az első film, ami meg sem közelíti az előző részek minőségét".

Sokkal euforikusabb Alex tweetje, aki a Fast X-et a Bosszúállók: Végtelen háborúnak látja, és most abban reménykedik, hogy a 11. rész lesz a sorozat Végjátéka. Brie Larsonról egyébként most már úgy tudjuk, hogy a szerepel a következő részben is, szóval ez mindenképpen lehetséges!

Egy újabb Twitter-felhasználó is kiemeli a film sokkoló befejezését a tweetjében: "Ez egy vad, non-stop akció-izgalom, amely a sorozat legmegdöbbentőbb befejezését tartja".

Egyébként mindenki, aki már látta a filmet, egyetért abban, hogy Jason Momoa önmagában elég érv, hogy megnézzük a moziban a Fast X-et. Jazz Tangacy így ír a tweetjében: "Jason Momoa egy abszolút zseniális badass, őrült és annyira csodálatos. Nézzétek meg ezt a filmet a legnagyobb vásznon, és csatoljátok be magatokat, mert ez egy rendkívül szórakoztató utazás!".

Simon Thompson is hasonlóan ír, mondván, hogy a Fast X teljes egészében Jason Momoa és az ő hátborzongató Dante Reyes alakításáért van, de arra is felhívja a figyelmet, hogy a film többi része pont olyan, amilyenre számíthatunk - esetlen, nevetséges, de mégis csak szórakoztató.

Joseph Deckelmeier, aki Jason Momoa alakítását "varázslatosnak" nevezi, szintén hangsúlyozza, hogy akció szempontjából mire számíthatunk: "'Fast X' egy szórakoztató utazás. Vizuális látványosság, hihetetlen mutatványokkal és hihetetlen pillanatokkal, amit már megszokhattunk a sorozattól".

Végül, de nem utolsósorban az Atom Review is Jason Momoa-t dicséri a legteljesebb elismeréssel, mondván, hogy komoly esélyes lenne a jövő évi Oscar-díjra a legjobb mellékszereplő kategóriában: "A tiszta karizma a félelmetes fenyegetéssel párosulva fantasztikus kombináció. Egyedülálló alakítás - ezt soha nem fogja felülmúlni".

MÉGIS CSAK LESZ EGY ÚJABB RÉSZ?

Valójában úgy tervezték, hogy a sorozat a 11. résszel ér véget. A Halálos iramban 10 világpremierje során, a főszereplő Vin Diesel most elárulta, hogy egy tizenkettedik rész igenis lehetséges:

"Amikor a Fast X forgatásán voltunk, a stúdió megkérdezte, hogy lehetne-e kétrészes. És miután a stúdió látta a filmet, megkérdezték, hogy nem lehetne-e a fináléból trilógia?". Michelle Rodriguez azt is hozzátette, hogy "minden történetben három felvonás van".

Amikor Vin Dieselt szembesítették azzal a kérdéssel, hogy ezzel most megerősítette-e, hogy jön a 01. rész is, Diesel tréfásan rövidre zárta az interjút azzal, hogy "most bajba keversz".

Így tehát könnyen elképzelhetőnek tűnik, hogy a 10. és a 11. részek után egy újabb rész követi majd a sorozat nagy fináléját. Hogy ez valóban így lesz-e, az még kiderül.