Sokat csúszik a Star Wars VIII premierje

A Disney több mint fél évvel későbbre tolta a Star Wars franchise következő részének bemutatóját.

Úgy tűnik, a Disney-nek bevált a decemberi bemutató, amit a számok is alátámasztanak. A Star Wars - Az ébredő Erő szinte minden létező rekordot megdöntött már, bevételei pedig meghaladják az 1,8 milliárd dollárt. Bár a stúdió egyelőre nem adott ki közleményt, melyben megindokolták volna a halasztás időpontját, az már biztos, hogy a Star Wars: Episode VIII premerjét 2017. május 26-ról egészen december 15-re csúsztatták.

Hogy mi lehet a halasztás oka, arról csak találgatni lehet. A külföldi sajtó beszámolói szerint az állhat a háttérben, hogy a Disney nem szeretne konkurenciát a filmhez, ebből a szempontból pedig a nyári időszak nem túlságosan optimális. Arról nem is beszélve, hogy szintén nyárra időzítették a Karib-tenger kalózai következő epizódját, és könnyen lehet, hogy a bevételek túlságosan is megosztódtak volna, még akkor is, ha az eredeti tervek szerint a két film bemutatása között két hónap telt volna el. Így sem lesz könnyű dolga azonban a nyolcadik felvonásnak, ugyanis egyszerre kerül a mozikba Steven Spielberg Ready Player One című filmjével.

Rian Johnson (Totál szívásLooper - A jövő gyilkosa) rendezésében készülő film forgatási munkálatai a heteken belül megkezdődnek Londonban.