Stranger Things: 5 őrült anekdota a sorozatról

A Netflix egyik első saját gyártású gigasiker sorozata, a Stranger Things tovább folytatódik, ugyanis mától nézhető a negyedik évad fináléja. Mint az már korábban kiderült, nem ez lesz az utolsó, mivel a készítők még egy lezáró ötödik szezonnal is számolnak. De hogyan is lehetne a legjobban felkészíteni magunkat a negyedik évad felvonására? Hát persze, hogy néhány érdekes történettel a sorozatról! Ezért most elmesélünk öt ilyen érdekes sztorit, amiket legfeljebb a legnagyobb rajongók ismerhettek eddig.

A VALÓS ESEMÉNY, AMI A SOROZATOT IHLETTE

A Stranger Things ugyebár egy álmos amerikai kisvárosban játszódik, amelynek határában egy titokzatos kutatóintézet fekszik. Itt mindenféle természetfeletti és sci-fibe illő kísérlet folyik gyakran a résztvevők szabad akarata ellenére is. Nos, talán nehéz elhinni, de a sorozat alapját valós események ihlették! Hallottál már a Montauk projektről? Az összeesküvés-elméletek hívői azt tartják, Montauk falucska határában fekszik egy amerikai támaszpont, ahol titkos kutatásokat végeznek. Olyan projekteken dolgoztak (vagy dolgoznak ma is) itt, mint az időutazás, az agykontroll vagy a teleportálás. Hogy ebből mennyi igaz, mennyi nem, azt nyilván csak nagyon kevesen tudhatják biztosan. És bár a demogorgont és az otthonául szolgáló másik dimenziót a sorozat készítői találták ki, őket is ez a bizonyos Montauk projekt ihlette. Olyannyira, hogy a sorozat munkacíme is Montauk volt.

AZ EREDETI TERVEK NAGYON MÁSOK VOLTAK

A Stranger Things néhány tinédzser srácról szól, akik a ’80-as években élik egyre furább hétköznapjaikat. Dustin, Will, Mike és Lucas – na és persze Tizi – azonban az eredeti tervek szerint csak az első évadban szerepeltek volna. E tervek ugyanis arról szóltak, hogy a sorozat minden évadban ugrik egy picit előre az időben és más szereplőkről szólt volna. A végére pedig már 2020-ban jártunk volna, az emberiség pedig évtizedek óta harcolt volna a demogorgonok ellen. Szerencsre, hogy menet közben alaposan megváltoztak a tervek.

AZ E.T.-KAPCSOLAT

A Stranger Things egyik főszereplője Tizi, vagyis Tizenegy, a fiatal lány, aki a kutatóintézetből szökik meg. Mivel egész életét ott élte le, a külvilágban alig találja a helyét, még a puszta kommunikáció is sokáig nehezére esik. Pláne, hogy ugyebár telepatikus képességekkel rendelkezik. A sorozat készítői, Matt Duffer és Ross Duffer azt kérték a Tizit alakító Millie Bobby Browntól, hogy nézze meg az E.T. A földönkívülit, a Poltergeist - Kopogó szellemet és a Kincsvadászokat is. Mivel karakterével E.T. előtt is akartak tisztelegni, ezért azt kérték tőle, hogy legyen ő az idegen a történetben. Erre építette fel a karakterét, ezért kommunikál eleinte szinte csak testbeszéddel. Érdekesség, hogy szintén ezért viselt a sorozatban rózsaszín ruhát, kék kabátot és szőke parókát is.

CASTING

A Stranger Things castingja során közel ezer fiú és bő háromszáz lány közül választották ki azokat a színészeket, akik végül Dustin, Will, Mike, Lucas és Tizi bőrébe bújhattak. A készítőknek már eleve volt egy erős elképzelésük a karakterekről, amit Stephen King művei ihlettek. Érdekesség, hogy a legendás horroríró épp a casting ideje alatt éltette egy tweetjében Millie Bobby Brownt, aki nem sokkal később meg is kapta Tizi szerepét. De például az egyik közönségkedvenc karaktert, Dustint alakító Gaten Matarazzo volt az egyetlen, akit anélkül kiválasztottak, hogy egyáltalán egy sort is felolvasott volna a szövegéből.

A második évad egyik gonoszát, Billy Hargrove-ot alakító Dacre Montgomery egy videóval jelentkezett a szerepre. Ez a video pedig azonnal meggyőzte a készítőket. A színész azt a jelenetet játszotta el benne, amikor megpróbálja elütni húga barátait, valamint egy jelenetet, amelyben a Duran Duran zenéjére lazít. Mindezt a karakterre jellemző félmeztelen testtel és az ikonikus bajusszal.

dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Hopper Oroszországban raboskodik, ahol sok veszéllyel kell szembenéznie, amik emberi és nem emberi dolgok is egyaránt. Az Egyesült Államokban új problémák kezdenek jelentkezni,... több»