Születésnapján hunyt el az Alien és a Vissza a jövőbe designere

2020 újabb tehetséget vett el tőlünk, ugyanis életének 83. évében elhunyt Ron Cobb egykori rajzművész és designer. Talán a neve sokaknak nem cseng ismerősen, pedig több moziklasszikushoz kötődő szép emlékünket köszönhetjük neki, mint gondolnánk. Ron Cobb hosszan tartó betegség után épp a születésnapján hunyt el.

Ron Cobb még a Disneynél kezdte pályafutását, de később a rajzfilmek világából Hollywood fősodrába került. Részt vett John Carpenter első rendezése, a Sötét csillag elkészítésében, itt ismerkedett meg Dan O'Bannon forgatókönyvíróval. Neki köszönheti, hogy végül igazi klasszikusok egész sorának megteremtéséből vehette ki a részét.

Ron Cobb felelt A nyolcadik utas: a Halál űrhajója, a Nostromo megjelenéséért kívül és belül egyaránt. Később ő álmodta meg A bolygó neve: Halál kolóniájának épületeit. Érdekesség, hogy ő javasolta Ridley Scott rendezőnek, hogy az idegenek vére legyen savas.

Ő felelt a Harmadik típusú találkozások űrhajójának belső tereiért is, valamint a Conan, a barbár néhány helyszínéért és fegyvereiért. Ő álmodta meg Az utolsó csillagharcos járművei is.

Talán kevesen tudják, de Ron Cobb ötlete volt az is, hogy a Vissza a jövőbe időgépe egy házilag átalakított DeLorean legyen, amely úgy néz ki, mintha a doki tényleg a boltban összevásárolt alkatrészekből építette volna meg.

Ron Cobb hosszan tartó betegség után hunyt el, Lewy-testes demenciával küzdött. Ugyanez a betegség okozta 2014-ben Robin Williams halálát is.