Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
17
Szereplők
2
Vélemények
9
Képek
Videók
 
sipiarpi   2016. 09. 05.

Most látom, hogy szatíra. Így már valamennyivel árnyaltabb a kép, de nem sokkal jobb. A film egy nagy semmi. Az első órában nem történik semmi. De tényleg. A burleszk jellegű űrlény üldözésből és pár beszélgetésből világos lesz, hogy a legénység minden tagja debil. A film végére pedig kiderül, hogy még a halott, lefagyasztott kapitány is az. (bár ez lehet, hogy azért van mert már nem él). A végén kezd „izgalmas” lenni a dolog, amikor a bomba fel akarja robbantani a hajót, (bár nem tudtam egyik karakterért sem izgulni) de végül sikerül filozófiai ellentmondással hatástalanítani.

 
Gyalog őrmester   2018. 03. 24.

Egy pár internetes weboldalon láttam sok kisokost, aki nagyon szidták a filmet. A film nem az átlag nézőközönségnek szól, ráadásul egy egyetem vizsgafilmnek készült. Szóval a nézők 95%-nak nem fog tetszeni a film, de maradék imádni fogja!

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

John Carpenter és Dan O'Bannon akkor kezdett el dolgozni a filmen, amikor még a Southern California Egyetem diákjai voltak. Ennek az egyetemnek volt a a hallgatója annak idején Steven Spielberg, George Lucas, és Francis Ford Coppola is.

(ArpiHajdu és Réci )
 

John Carpenter nemcsak rendezője a filmnek, hanem a a producere és a zeneszerzője is. Emellett Dan O'Bannon-nal közösen írta a forgatókönyvet is.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.