Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
7
Képek
1
Videók
A hétalvó
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 02.
Tipikus Allen-film

A hétalvó egy nagyon szórakoztató, humoros, vicces, s egy olyan, korai Woody Allenre jellemző stílusban készült film, amelyért a rajongók biztosan odavannak. Olyan érzésem van a filmmel kapcsolatban, hogy részben a legelső filmjeinél megfigyelhető, bürleszkes, némafilmekre hajazó jelenetek követik egymást, de közben ott van az örök téma, a szerelem, s annak boncolgatása, amely későbbi filmjeinél kap valódi mélységet, illetve rendelkeznek valamiféle mondanivalóval. A hétalvó viszont pont a kettő határán áll. Mint annyi Woody Allen film, ebben is találhatunk jó pár, az alkotó életéből merített motívumokat (ami itt hangsúlyt kap, az a klarinétozás), s ott van a korai évek múzsája is, Diane Keat... több»

 
ANdraS   2015. 01. 29.

Egyik legjobb sci-fi, egyik legjobb vígjáték amit valaha láttam. Ez volt a Woody Allen legjobb filmjeinek kezdete! Diane Keatonnak is köszönhetően.

Woody Allen
Woody Allen
Woody Allen
Woody Allen
Woody Allen
Woody Allen
Woody Allen

A film összbevétele 18 344 729 dollár volt (imdb.com).

 

Woody Allen eredetileg A hétalvót egy háromórás, két részből álló filmként képzelte el. Az első rész a jelenben játszódott volna, ahol a karaktere élte volna az életét egészen a betegségéig, a második rész pedig a jövőben játszódott volna. Erre az elgondolásra viszont a stúdió nemet mondott.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A gonosz számítógép, illetve néhány robotnak a hangját az a Douglas Rain adta, aki korábban a 2001: Űrodüsszeia című filmben szereplő HAL 9000-es számítógépnek is.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.