Oliver Stone filmje, a Született gyilkosok a kilencvenes évek talán egyik legellentmondásosabb filmje. A forgatókönyvet maga Quentin Tarantino írta, így talán nem is csoda, hogy a produkció igencsak meghatározóan viseli a mester formai nyelvét.

A sztori lényegében egy boldog házasságban élő párról, Mickey (Woody Harrelson) és Mallory (Juliette Lewis) Knox-ról szól, aki keresztül utazzák az Egyesült Államokat, hogy pusztán szórakozásból embereket öljenek. Az áldozatok közül azonbanQ egyvalakit mindig életben hagynak, hogy az illető elmesélhesse a történetüket, így Mickey és Mallory rövidesen valóságos sztárokká válnak a médiában.

Bár a film egy Golden Globe-díj jelölést is magáénak tudhatott, a közönség körében pedig a mai napig töretlen sikernek örvend, nem mindenki tud a mai napig felhőtlen élményként gondolni a produkcióra. A Született gyilkosok operatőre, Robert Richardson élete egy valóságos rémálommá vált a forgatás.

Elsőször várandós felesége betegedett meg mialatt a filmen dolgozott, majd az öccse váratlanul kómába esett a forgatások alatt. Ha pedig mindez nem lenne elég, Richardson egy későbbi interjúban azt is elmesélte, hogy néhány jelenet elkészítése rossz emlékeket ébresztett benne még gyerekkorából. Végezetül pedig az egyik börtön jelenet rögzítésénél tragikus módon eltörte az egyik karját.