Quentin Tarantino továbbra is “adós” a rajongóknak egy tizedik filmmel, az elmúlt években pedig számos találgatás merült fel azzal kapcsolatban, milyen is lesz a legendás rendező utolsó alkotása.

Ezzel kapcsolatban már felmerült, hogy Tarantino Zorro, Star Trek és egy harmadik Kill Bill filmet is rendezne, ám a megvalósításhoz egyik sem került olyan közel, mint a The Movie Critic, amelynek főszerepében Brad Pitt (legutóbbi szerepei a galériánkban) lenne látható.

A Deadline magazin ugyanakkor úgy tudja, hogy a rendező ezt a projektet is ejtette. Az értesülések szerint Tarantino átírta a forgatókönyvet, ami eleve késleltette a forgatást, és amelyben a Sony is érdekelt lett volna.

A döntés mögött állítólag semmilyen nyomós indok nem áll, a rendező egész egyszerűen meggondolta magát, így teljesen újragondolja azon lehetőségeket, mi is legyen az utolsó film, amelyet elkészít.

Tarantino egyébként legutóbb épp Cannes-ban árult el néhány apró részletet The Movie Critic cselekményével kapcsolatban, a rendező akkor elmondta, hogy a történet Kaliforniában játszódik, 1977-ben, és egy olyan férfiról szól, aki filmkritikákat írt egy pornóújságnak.

A rendező még tinédzserként vállalt egy olyan munkát, amely során pornóújságokkal töltött fel magazinos automatákat, ekkor találkozott egy ismeretlen szerző nevével. “Az összes cucc túlságosan mocskos volt ahhoz, hogy elolvassam, de aztán volt ez a pornóújság, aminek volt egy nagyon érdekes filmes oldala” - mondta Tarantino korábban Bamigboye-nak.