Tarantino belebukhat Uma Thurman nyilatkozatábaA kép forrása: http://www.indiewire.com/2018/02/uma-thurman-kill-bill-accident-quentin-tarantino-1201924795/

Csak idő kérdése volt, mikor szólal meg Uma Thurman is a Hollywood után az egész világot felzaklató Harvey Weinstein-ügyben. Legutóbb novemberben kért tőle kommentárt az Access Hollywood, de akkor erős érzelmeire hivatkozva nem nyilatkozott.

A színésző végül egy New York Times interjúban vallott őszintén arról, hogy Weinstein egyszer szexuálisan zaklatta egy hotelszobában, és arról, hogy az esetben nem csak a saját sérelme zaklatta fel évekre, hanem az, hogy tisztában volt vele: nem ő volt az első és nem ő lesz az utolsó nő, aki ilyennek áldozatul esik.

A színésznő kitért arra is, hogy Weinstein executive producer volt a Kill Bill-ben, amely a női bátorságról és erőről szól, ami még inkább kínossá teszi az ügyet (már ha lehet ezt hova fokozni).

Thurman 3 olyan, Quentin Tarantino által rendezett filmben szerepelt, amelynek Weinstein volt a producere (Ponyvaregény, Kill Bill, Kill Bill 2.)- joggal merül fel tehát a kérdés, hogy milyen szerepe volt az ügyben magának a rendezőnek, akiről köztudott, hogy szoros kapcsolatot ápol Weinsteinnel. Tarantino már bevallotta, hogy tudott a producer erőszakos viselkedéséről és közeledéséről, illetve elismerte, hogy nem tett eleget, hogy ezeket megakadályozza - Uma Thurman viszont ennél sokkal súlyosabb dolgokkal vádolta a rendezőt.

A Kill Bill második részének forgatásarok a rendező egy autós kaszkadőrmutatványra kényszerítette a színésznőt, aki a balesetben maradandó sérüléseket szerzett, és amin a színésznő akkori férje, Ethan Hawke is felháborodott.

 

Uma Thurman says Quentin Tarantino forced her to drive a car she couldn't properly operate during the filming of Kill Bill, resulting in a crash that left her permanent injuries. pic.twitter.com/Ae7tuEI3Tt

— LadyS™ (@LadySreviews) 2018. február 3.

Ennél talán még egy fokkal súlyosabb, hogy Thurman azzal is vádolja a rendezőt, hogy a forgatásokon igazi szadistaként viselkedett vele: a jelenetek forgatása közben egyszer arcon köpte, máskor pedig fojtogatta - ráadásul évekig nem ismerte be, hogy a színésznőnek igaza lett volna a balesettel kapcsolatban. 

Kérdéses, hogy ez az eset véget vet-e Tarantino karrierjének, aki elég nagy név és nagy befolyással bír ahhoz, hogy ez ne így történjen - ám néhányan már megkérdőjelezik, hogy a Sony továbbra is támogatja-e a rendező most futó projektjét, amelyben kulcsfigurát játszik egy újabb szexuális zaklató - Roman Polanski.

Weinstein természetesen már kommentálta a színésznő vádjait: ügyvédei hazugnak nevezték az állításokat, és tagadják a producer ellen felhozott új vádakat.