Tényleg ez volt a baj az új Terminator-filmekkel? Schwarzeneggernek határozott véleménye van

Az elmúlt napokban Arnold Schwarzenegger miatt volt hangos a sajtó. A színészlegenda ugyanis határozott választ adott arra a kérdésre, ami talán a legtöbb rajongóját érdekli: mi lesz a Terminátor-széria jövője. A sztár a The Hollywood Reporter magazinnak adott interjújában tiszta vizet öntött a pohárba és minden korábbinál egyértelműbb választ adott. Volt egy jó és egy rossz híre is.

Kezdjük a rosszal: Arnold Schwarzenegger örökre szögre akasztotta az élő szövetet a fém vázon. Úgy fogalmazott, életének az a része lezárult, a jövőben nem tér vissza többé a terminátor szerepében. Bizony ez sokaknak lehet rossz hír, de ha arra gondolunk, mennyire megbukott a franchise két legutóbbi része, talán nem is annyira rossz.

Így látja ezt Arnold Schwarzenegger is, aki arról is beszélt, hogy számára egyértelmű üzenete volt a 2019-es Terminator: Sötét végzet bukásának. Azt vonta le belőle, hogy a világ már nem kíváncsi a T-101-re, vagyis az általa eddig öt filmben megformált halálosztó robotra. Ez ugyanakkor nem feltétlenül kell, hogy az egész franchise jövőjét is beárnyékolja, sőt. Szerinte a sorozatnak nélküle kell folytatódnia, mert erre kíváncsiak az emberek. És szinte biztos, hogy fog is folytatódni – ez lenne a jó hír.

A siker kulcsa a jó forgatókönyv, szerinte az utolsó két film, a már említett Terminátor: Sötét végzet és a 2015-ös Terminátor: Genisys már eleve bukásra volt ítélve, mert eleve nem voltak jól megírva. Ellenben az első három filmmel, amelyek szerinte egyaránt nagyszerűek voltak. Az első kettővel mi is egyetértünk, a harmadiknál azért már rezgett a léc.

Arnold Schwarzenegger tehát végleg elköszönt a terminátortól, de ez nem jelenti azt, hogy a színészettel is felhagyna. Olyannyira nem, hogy épp karrierje első sorozatszerepét formálta meg a Fubarban, amely a hónap végén debütál a Netflixen.