Taika Waititi hajlandó egy újabb Thor-filmet rendezni, amennyiben Chris Hemsworth beleegyezik, hogy visszatérjen.

Taika Waititi hatalmas sikert aratott Thor-interpretációjának újabb darabjával, amely a 2017-es Thor: Ragnarök című filmet követte. Az alkotást a kritikusok és a közönség is pozitívan fogadta, és a kasszáknál is sikert aratott, 853 millió dollárt hozott világszerte. Ezen a hétvégén Waititi második próbálkozása a mennydörgés istenével csillagászati számokat ért el a nyitóhétvégén, a Thor: Szerelem és mennydörgés 302 millió dollárt ért el világszerte.

Tekintettel arra, hogy a Thor-franchise hatalmas mennyiségű pénzt hoz, nem meglepő, hogy Waititi vissza akar térni, hogy egy esetleges Thor 5 rendezője legyen. Az Insidernek adott interjújában azonban a rendező elárulta, hogy egy kicsit másképp szeretné csinálni a dolgokat, ha visszatérne. A Szerelem és mennydörgés vége felé a stáblistán szerepel, hogy "Thor visszatér", ami meglepte Waititit.

"Nos, képzeld,ez számomra is meglepetés volt! Nem viccelek. Láttam a moziban, és azt mondtam: 'Ó,tényleg?' Még Chris is azt kérdezte: 'Mi van?' De természetesen vissza fog térni. Ő a legjobb karakter. Úgy értem, lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok, de őt a legszórakoztatóbb nézni. Nem tudom, mi lesz a következő. Én mindenképpen csinálnék egyet, de csak akkor, ha Chris is csinálná. De valami meglepőnek és váratlannak kellene lennie ahhoz, hogy meg akarjam csinálni. Például mi lenne az új irány? A csaták és a harcok rendben vannak, de valami olyat szeretnék, ami a történet szempontjából váratlan. Például egy 5 millió dolláros filmet, amiben egyáltalán nincs harc, csak Thor egy kiránduláson."

Egy 5 millió dolláros költségvetés kétségtelenül hatalmas változást jelentene a Thor és általában a Marvel Moziverzum számára. A legalacsonyabb költségvetésű MCU-film a 2015-ös A Hangya volt, 130 millió dolláros költségvetéssel. Erősen kétséges, hogy a Disney és Kevin Feige belemenne Taika Thor 5 ötletébe; azt azonban várhatjuk, hogy az ötödik részben Thor Korggal kirándul-e majd.

SPOILER FIGYELMEZTETÉS: Spoilerek következnek a Thor: Szerelem és mennydörgésről!!!

A Thor: Szerelem és mennydörgés során az MCU rajongói először láthatják Zeuszt (Russell Crowe), a Marvel legdicsőbb és egyik legerősebb istenét. Ő Omnipotencia Városában lakik, egy rejtett és fenséges földön, ahol az istenek a legvadabb partikat rendezik. Itt van az a hely, ahol Thornak nem sikerül meggyőznie Zeuszt Gorr, az Istenek mészárosának közelgő fenyegetéséről.

Zeus megpróbálja bebörtönözni Thort és a csapat többi tagját, ami arra kényszeríti a Mennydörgés Istenét, hogy kitörjön a városból, és közben saját villámával sújtja Zeust. Ekkor az isten feltehetően meghal, azonban a Marvel egyik híres poszt-credit jelenete során láthatjuk a Thor utáni életet a Mindenható Városában: Zeusz ugyanis túléli a konfliktust, és bosszút esküszik Thor és szövetségesei ellen. Kezdetben a képernyőn kívül beszél valakivel, akiről úgy véli, hogy a legjobb esélye a mennydörgés istenének legyőzésére. Aztán a kamera a fiára, Herkulesre fordul, akit Brett Goldstein (Ted Lasso) alakít. Hercules megígéri, hogy megbosszulja apját, amit valószínűleg a Thor 5-ben láthatunk majd.

Hogy Taika Waititi ott lesz-e a rendezői székben azt még nem tudni. Azonban több mint valószínű, hogy egy nagy költségvetésű, akciódús filmet kapunk akár így, akár úgy.