Az idei év egyik legnagyobb durranása természetesen a Bosszúállók: Végjáték volt, amelyben lezárult egy jó tíz éves korszak. A bosszúálló szuperhősök kiegészülve egy rakás más szuperhőssel újra felvették a harcot Thanosszal, a végeredményt meg inkább nem árulom el, kis fantáziával úgyis tudhatja az is, aki még nem látta a filmet. Ám azok sem láthattak mindent, akik látták, ugyanis egy nagyon érdekes jelenet végül nem került bele a filmbe.

Ez a jelenet pedig sokak kedvencét, Thort érinti. Mint ismert, a villámok istene még az első saját filmjében pottyant le a Földre, ahol megismerkedett a Natalie Portman által alakított Jane-nel, akivel aztán filmes kötelezőként romantikus viszonyba is került. Ám románcuk alig-alig bontakozhatott ki a későbbiekben, míg végül Jane karaktere lényegében teljesen kikopott a franchise-ból – egészen a Bosszúállók: Végjátékig. Ebben ugyanis az időutazós jelenetek egyikében Thor újra láthatja őt a múltban, de kapcsolatba nem lép vele. És ez nem véletlen.

Erről nemrégiben Christopher Markus, a film egyik forgatókönyv-írója beszélt egy interjú során. Elmondta, hogy az eredeti terveikben szerepelt egy hosszabb jelenet is, amelyben Thor és Jane újra találkoznak. Ez azonban végül kimaradt, mivel az írók úgy érezték, nem Jane a megfelelő személy arra, hogy gatyába rázza a nem kicsit lecsúszott istenséget. Thornak ugyanis arra volt szüksége, hogy valaki észhez térítse, erre pedig sem Jane, sem pedig az apja, Odin nem volt megfelelő karakter. Így jött a képbe a másik erős női alak Thor életében, vagyis Frigga, az édesanyja. A filmben végül vele szembesül, Frigga pedig teljesíti is anyai kötelességét: ad néhány verbális kijózanító pofont a fiacskájának.