83 éves korában elhunyt az ikonikus énekesnő, Tina Turner, halálának híre pedig nem csak rajongóit, hanem a zenei és filmes szakmát is megrendítette.

Tina Turner zenei pályafutása mellett néhány izgalmas és ikonikusnak mondható filmszerepben is felbukkant, amelyeket az alábbi listánkon is feltüntettünk. Ezzel a kis összeállítással szeretnénk tisztelegni a legendás énekesnő emléke előtt.

#5

77 Tina  (2021)

(4)

dokumentum | életrajzi | történelmi | zenés

HBO Max

A dokumentumfilm eddig sosem látott bepillantást enged a legendás énekesnő, Tina Turner életébe és munkásságába. Az R&B királynője az 1980-as évektől kezdve számos... több»

A What's Love Got to Do With It? (az 1993-as Tina) Turner életének fiktív elemekkel dúsított változata volt, de ez a Tina az igazi történet. Az HBO dokumentumfilmjében Turner beszélhetett a zeneiparban eltöltött évtizedeiről, és saját szavaival mesélhette el személyes történetét. Bassett is közreműködött a filmben, beszélgetőtársai mellett Oprah Winfrey, Kurt Loder, Katori Hall, Erwin Bach, Carl Arrington, Jimmy Thomas, Le'Juene Fletcher, Rhonda Graam és mások.
#4

80 Az utolsó akcióhős  (1993)

(12) (12)

akció | fantasy | kaland | szatíra | vígjáték

Danny Madigan (Austin O'Brien) nagy rajongója Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozónak, a filmhősnek. Egy alkalommal Danny varázslatos módon Jack filmjében találja magát,... több»

Turner csak egy kis szerepet kapott Az utolsó akcióhősben mint Los Angeles polgármestere. Ez a szerep lett az utolsó színészi szerepe, mivel a film után nagyrészt a zenére és egyéb vállalkozásaira koncentrált.
#3

80 Tina  (1993)

(4) (4)

dráma | életrajzi | zenés

Disney+

Tina Turner énekesnő sztárrá válásának története, és az, hogyan vette a bátorságot, hogy elszakadjon bántalmazó férjétől, Ike Turnertől. több»

Bár ebben a filmben nem Tina Turner a főszereplő, ez az ő életrajzi filmje, az ő története, az ő zenéje, sőt még az ő énekhangja is. Az énekesnőt Angela Bassett formálta meg, aki a szeretőjéből lett férjével, Ike Turnerrel minden idők egyik legdögösebb zenei formációját alkottá. Ike és Tina sikere látványos volt, de ezt beárnyékolta a férfi által elkövetett fizikai és érzelmi bántalmazás, ami miatt Tina hossú időre kivetkőzött önmagából. A film a kapcsolatuk végét, valamint Tina menekülését és azt követően a rock egyik legnagyobb szupersztárjaként való újjáalakulását mutatja be. Ez egy inspiráló történet, még évtizedekkel később is.
#2

akció | kaland | sci-fi

A poszt-apokaliptikus jövőben Max a nyughatatlan vándor újabb kalandok elé néz. A távoli, sivatagi városban elítélik őt, hacsak nem állja ki a próbákat. Bár Max kiállja az... több»

Ez volt messze Turner leghíresebb szerepe, és egyben a legnagyobb szerep, amit valaha is kapott egy olyan filmben, amely nem róla szólt. A Mad Max 3-ban hősünkre egyik legnagyobb fenyegetést jelenti Turner karaktere, miután rájön, hogy át akarják venni a hatalmat az ő kis "birodalmán". Mondani se kell, hogy ez a film is egy pokoli hajszát mutat meg nem csak az idővel szemben.
#1

74 Tommy  (1975)

(1)

dráma | musical

Disney+

Tommy gyermekként szemtanúja lesz, amint édesanyja és annak szeretője megölik édesapját. A hatéves kisfiúnak beszugerálják, hogy nem látott semmit, így a gyermek megsüketül... több»

Turner már zenei szupersztár volt, amikor megkapta első igazi színészi szerepét a The Who által készített Tommy című rockoperában. Turner kapta meg Acid Queen szerepét, aki egyike volt azoknak a megkérdőjelezhető embereknek, akikhez Tommyt (Roger Daltrey) a szülei küldték, miután megnémult és megvakult. Turner zenei tehetségét is megcsillogtathatta, amikor elénekelte az Acid Queen című dalt a filmben, miközben egyre kiszámíthatatlanabb, és erotikus módon próbálta Tommyt kihozni a katatón állapotából.