Angela Bassett (galériánkban), a Fekete Párduc 64 éves színésznője tiszteletbeli Oscar-díjat kap az idei Governors Awardson. 

Mel Brooks filmrendező, Michelle Satter, a Sundance Institute munkatársa és Carol Littleton vágó mellett ő is megkapja a tiszteletbeli Oscart. 

Az Akadémia izgatottságának adott hangot, hogy elismerésben részesíti ezeket az úttörőket, akik jelentősen hozzájárultak a filmiparhoz. 

Angela Bassett alakításai új mércét állítottak fel a színészetben egész pályafutása során. Mel Brooks humorával maradandó hatást gyakorolt a szórakoztatóiparra. Carol Littleton filmvágói karrierjét példaképnek tekintik a feltörekvő vágók számára, Michelle Satter pedig fontos szerepet játszott a független filmkészítők támogatásában. 

A tiszteletbeli díjat olyan személyek kapják, akik rendkívüli eredményeket értek el vagy hozzájárultak a mozgóképművészethez és -tudományokhoz, vagy kiemelkedő szolgálatot tettek az Akadémiának. 

Angela Bassettet korábban kétszer jelölték Oscar-díjra (Tina - legjobb női főszereplő, Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! - legjobb női mellékszereplő), Mel Brooksot pedig háromszor jelölték és egyszer nyert.