Az 1990-es évek elején a Top Gun sztárja, Tom Cruise (galériánkban) találkozott Tim Burtonnel az Ollókezű Edward főszerepe kapcsán, de az interjú nem a tervek szerint alakult.

1990-ben az Ollókezű Edward című fantasy-mese, amelyet máig Burton egyik legjobb filmjének tartanak, volt az első film, melyen a direktor és Johnny Depp együtt dolgozott.

Az akkor még karrierje kezdetén álló Depp korántsem az egyetlen jelölt volt a szerepre, Tom Hanks és Robert Downey Jr. neve is felmerült, ami pedig a stúdió vezetőit illeti, megkérték a rendezőt, hogy találkozzon egy bizonyos Tom Cruise-zal, aki már ismert volt a Top Gun és az Esőember című filmekből.

De ahogy Caroline Thompson forgatókönyvíró a Dazednek 2015 decemberében adott interjújában elmesélte, Tom Cruise nem volt túl együttműködő vagy meggyőző az interjú során:

"[Ő] tudni akarta, hogyan ment Edward a mosdóba. Olyan kérdéseket tett fel, amilyeneket nem lehet feltenni egy olyan figurának, mint ő" - mondta.

"A történet finomságához hozzátartozott, hogy nem adott választ olyan kérdésekre, mint például: 'Hogyan megy ki a mosdóba? Hogyan élte túl ennyi éven át evés nélkül?" Tom Cruise nem volt hajlandó részt venni a filmben anélkül, hogy ne tudta volna a választ ezekre a kérdésekre."

Cruise azt is kérte, hogy a film befejezését (amely a Screenrant szerint túl melankolikus és drámai volt az ő ízlésének) változtassák meg, így Tim Burton úgy döntött, hogy marad az első választása mellett, és Johnny Deppet castingolta.

dráma | fantasy | romantikus | szatíra

A különc feltaláló meg akarta alkotni magának a tökéletes teremtményt, ám mielőtt befejezhette volna, meghalt, és Edward hiába érez, gondolkodik, mégsem képes beilleszkedni a... több»