Tom Cruise eddigi legnehezebb küldetése: Ethan Huntot akarja játszani a 80 éves koráig.

Cruise 61 évesen már most úgy tűnik, hogy fiatalos külsejével és fizikai képességeivel dacol az idővel és a térrel, továbbra is extrém mutatványokat hajt végre a jövő héten bemutatásra kerülő Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész című filmjében. A második rész 2024. június 28-ra van kitűzve. Cruise először 27 évvel ezelőtt játszotta el a megállíthatatlan IMF-ügynököt.

A színész egy új interjúban azt mondja, hogy folytatni akarja a Mission: Impossible-filmeket, ahogy a 80 éves Harrison Ford az Indiana Jones-filmeket.

"Harrison Ford egy legenda, remélem, hogy van még 20 évem, hogy utolérjem őt" - mondta Cruise a Sydney Morning Heraldnak - "Remélem, továbbra is forgathatom a Mission: Impossible-filmeket, egészen amíg annyi idős nem leszek, mint ő."

Cruise kitért arra is, hogy nemrég a közösségi médiában közzétett posztjában arra buzdította a mozilátogatókat, hogy nézzék meg két riválisát, a Barbie és az Oppenheimer című filmeket, amelyek ugyanazon a napon (július 21-én) kezdenek a mozikban.

 "Meg akarom nézni a Barbie-t és az Oppenheimert is" - írta Cruise- "Megnézem őket a nyitóhétvégén. Pénteken az Oppenheimert, majd szombaton a Barbie-t... Úgy nőttem fel, hogy nagyvásznon láttam a filmeket. Én is így csinálom őket, és szeretem ezt az élményt; magával ragadó, és fontos, hogy ez megmaradjon."

A Leszámolás első része nagyobb sikert ígér, mint bármelyik korábbi MI-film. A hetedik rész esetében 90 millió dolláros nyitóhétvégére számítanak. Az előző legnagyobb nyitást a hatodik film, a Mission: Impossible - Utóhatás tartotta, amely a legjobb háromnapos nyitórekordot tartja (61,2 millió dollár).

Az első kritikák nagyon erősek, az új kaland első része eddig 98 százalékos átlagot ért el a Rotten Tomatoes-on! Ez mindenképp jó jelnek tűnik.