Tom Hanks és Clint Eastwood leigázta a mozikat

Nem akadt méltó ellenfele a Sully - Csoda a Hudson folyón-nak.

A hétvégén debütált a mozikban Clint Eastwood új filmje, a  Tom Hanks és Aaron Eckhart főszereplésével bemutatott Sully - Csoda a Hudson folyón, mely könnyedén gyűrte maga mögé a konkurenciát. A valós eseményeket feldolgozó alkotás amellett, hogy remek kritikai fogadtatásban részesült, 35,5 millió dollárt kaszált a hétvégén.

A dobogó második fokát egy újrabb premierfilm, a A béranya című misztikus thriller szerezte meg. A film 15 milliós bevétele kimondottan jónak számít ahhoz képest, hogy jelenleg is 0 (!) százalékon áll a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon.

Bár jobb értékeléseket kapott, azonban bevételei tekintetében nem lehetnek elégedettek a Robinson Crusoe című animációs film alkotói. Annak ellenére, hogy a produkció több mint 2400 vásznon debütált, mindössze 3,4 millió dollár értékben váltottak rá jegyet az amerikai mozizók.

Ami a további országos premiereket illeti, csak a 17. helyet szerezte meg D.J. Caruso új filmje, a  Kate Beckinsale főszereplésével forgatott Elzárva a világ elől című horror.

A korábbi premierek tekintetében nem történt jelentős változás. A Vaksötét három héttel a premierjét követően is remekül tartja magát, 8 milliós hétvégi bevétele a harmadik helyre volt elegendő, míg az Suicide Squad - Öngyilkos osztag továbbra is kirobbanthatatlan az élmezőnyből.