Az elmúlt két évtizedben három különböző Pókembert láthattak a rajongók, három különböző színésszel a főszerepben, de hogy ki alakította a legjobban a karaktert, arról továbbra is nagyot lehet vitatkozni.

Tobey Maguire a 2002-es Pókemberben formálta meg először a karaktert, amelyről ma már alighanem elkönyvelhető, hogy a napjainkban reneszánszát élő szuperhősfilmek egyik etalonja. Maguier még kétszer ölthette magára a hálószövő jelmezét, 2012-ben azonban Andrew Garfield vette át a stafétát A csodálatos Pókemberrel.

Miután a Sony és a Marvel megállapodást kötött, Garfield nem tűnt fel a továbbiakban a franchise-ban, így Peter Parker szerepét az MCU-ban már Tom Holland kapta. A fiatal színész pedig a napokban a CQ magazin egyik videójában azt is elárulta, miért gondolja a saját Pókemberét érdekesebbnek.

A kérdés az egyik rajongótól érkezett, amely arra vonatkozott, hogy miért naivabb az általa hozott Parker figurája Maguire-nél, amelyre a sztár csupán azt felelte: „Mert ettől sokkal izgalmasabb a karakter. Sokkal több tere van a fejlődésre. Ha menőként kezdesz, nem tartasz sehová.”