Top 10: A legjobb magyar mesesorozatok, amit életemben láttam

#10

animáció

Vackor az első bében című animációs filmben Vackor immár iskolás. Iskolai kalandjaiban mi is osztozhatunk - a tanulás, az írás nehézségeivel, megismerhetjük új barátait és... több»

#9

animáció

Mézga Géza, Paula, tinédzser Kriszta lányuk és hát az a nyughatatlan legkisebb gyerek, Aladár. Szóval ők a Mézga család, persze lehet, hogy még Máris szomszédot is ide kellene... több»

#8

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

A kockásfülű nyúl című rajzfilmsorozat főhőse egy kedves kis nyuszi, aki hatalmas füleit egymásba csavarva képes átrepülni egyik helyről a másikra, s mindenhol megjelenik,... több»

Rendező: Richly Zsolt
#7

85 Mikrobi  (1975)

(3) (4)

animáció | családi | sci-fi

Mikrobi egy háztartási robot, aki utál mosogatni. Ellenben szívesen vigyáz a család gyerekeire, s gyakran kirándul velük a világűrbe. Számos érdekes és izgalmas kalandba... több»

#6

87 Kérem a következőt!  (1974)

(6) (9)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Dr. Bubó, a bölcs bagoly doktorátusát megkapva egy fa tetején praktizál az erdő közepén. Asszisztense, Ursula a medve, akinek segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok... több»

#5

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Mézga Aladárt nem szükséges bemutatni. Fúró-faragó tehetségéről, szülei "szomorításáról" és egyéb kalandjairól már jól ismerhetitek. Aladár, miután kapcsolatot... több»

#4

83 Pom-Pom meséi  (1980)

(12)

animáció | családi

Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél... több»

#3

animáció | történelmi

TV-ben (Filmbox Plus, csütörtök 01:33)

A Mesék Mátyás királyról tizenhárom rajzfilmje az ország talán legigényesebb rajzfilmes csapatának, a Kecskeméti Stúdió művészeinek munkáját dicséri. A lemezen a sorozat... több»

#2

90 Magyar népmesék  (1980)

(34)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Örök klasszikusnak számítanak Jankovics Marcell Magyar népmesék sorozatának történetei. A magyar népmesekincstár alapelemei elevenednek meg a kiváló rendező kezei alatt - Az... több»

Az utolsó évadok gyengébbek, de így is kiváló rengeteg epizód.
#1

animáció | családi | kaland | vígjáték

A Mézga család izgalmas nyári kalandjait követhetjük nyomon például egy lakatlan szigeten, amely talán mégse lakatlan? Majd hogyan lesz Máris szomszédból Egészségügyi... több»