Top Gun 2: Tom Cruise 30 év után idén visszatér Cannes-ba

Ahogy közeledik a 2022-es cannes-i fesztivál, úgy lát napvilágot egyre több pletyka azzal kapcsolatban, milyen filmek is kerülnek majd terítékre a rendezvényen.

Bár a filmek teljes listáját csupán áprilisban hozzák nyilvánosságra, Hollywoodban már elkezdtek találgatni arról, hogy olyan nagyszabású filmek debütálnak a fesztiválon, mint az Elvis és a Three Thousand Years of Longing.

A The Hollywood Reporter magazin értesülése szerint a Top Gun 2: Maverick egész biztosan bemutatásra kerül, noha a filmet a versenyprogramon kívül vetítik majd. Három évtized után ez lesz az első alkalom, hogy Tom Cruise filmet játszanak Cannes-ban, hiszen utoljára a Ron Howard rendezésében készült 1992-es Túl az óperencián című filmje szerepelt az eseményen.

A Paramount egyébként már 2020-ban szerette volna bemutatni a fesztiválon a Top Gun folytatását, a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt azonban a stúdió kénytelen volt elhalasztani a premiert, ráadásul a munkálatok sem haladtak épp zökkenőmentesen. Az idei cannes-i fesztivál május 17-től 28-ig tart majd.

A Top Gun 2: Maverick május 26-án érkezik a bemutatásra.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»