A Godzilla Kong ellen folytatás 2024-es megjelenési dátumot kap; a Dűne: Második rész 2023 novemberére tolódik. Mindkét filmet IMAX-ben mutatják be!

A Godzilla Kong ellen 2 forgatása még ebben az évben megkezdődik Queenslandben, Ausztráliában. A Warner Bros. egy cím nélküli Godzilla vs. Kong folytatást ígért be 2024. március 15-re, míg a Dűne: Part Two 2023. október 20-ról 2023. november 17-re tolódik. Mindkét film - amelyek a Legendary gyártásában készülnek - IMAX-ben kerül majd a mozikba.

Adam Wingard, aki a 2021-es Godzilla vs. Kong rendezője volt, visszatér a MonsterVerse folytatásának rendezőjeként; a film főszereplője Dan Stevens lesz.

A Dűne 2 rendezői székébe visszatér Denis Villeneuve, a visszatérő szereplők pedig Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin és Javier Bardem lesznek. Mellettük az új karaktereket Florence Pugh, Austin Butler és Christopher Walken alakítják. A 2021-es Dűne Frank Herbert regénye első felének adaptációjaként került bemutatásra.

A film új, novemberi bemutatási dátuma közvetlenül a Lionsgate Az éhezők viadala előzményfilmjével együtt érkezik majd. Az előzményfilm Az énekesmadarak és kígyók balladája címen fut, az azonos című könyv alapján készül.

A Dűne világszerte 400 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál, és 10 Oscar-jelölést. Ebből hat kategóiában aratott győzelmet, köztük a legjobb eredeti filmzene, a legjobb filmvágás és a legjobb operatőri munka kategóriáiban.

A Godzilla vs. Kong világsiker volt a Warner Bros. számára, 468 millió dolláros bevételt hozott világszerte annak ellenére, hogy az HBO Max ugyanazon a napon mutatta be, amikor a mozikba került. Ez a cím nélküli folytatás lesz az ötödik film a franchise-ban, miután Gareth Edwards rendező 2014-ben a Godzilla című filmmel indított, amelyet a Kong: Koponya-sziget és a Godzilla: A szörnyek királya követett, mielőtt a két óriási behemót összecsapott volna a Godzilla vs. Kong című filmben.

akció | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Ennek a pillanatnak is el kellett egyszer érkeznie. Miután Godzilla legyőzte a legnagyobb titánokat, a megmaradtak mind behódoltak neki. Kong azonban nem tartozik a szolgák közé. A... több»