84 Toy Story 4  (2019)

Már a mozikban Josh Cooley filmje, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Csütörtöktől a mozikban a pazar kritikai fogadtatású Toy Story 4 (98 százalék a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon), mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat.

Ami a történetet illeti, Woody mindig is magabiztosan töltötte be helyét a világban, s jól tudta, első számú feladata vigyázni gazdájára, legyen az akár Andy, akár Bonnie. Ám miután Bonnie egy vonakodó új játékot hoz szobájába, egy nagy kaland régi és új barátok oldalán rádöbbenti Woodyt, mily nagy hely is lehet a világ egy játék számára.

A film rendezői székét Josh Cooley foglalhatta el (Riley első randija?, George and A.J.), míg a főbb szereplők hangjait olyan színészek kölcsönzik, mint Tom Hanks, Tim Allen, Patricia Arquette, Joan Cusack, Laurie Metcalf, Bonnie Hunt és Jodi Benson

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Tom Hanks már a Sully - Csoda a Hudson folyón forgatása idején, 2015. decemberében hozzálátott a szinkronizáláshoz. A színész elmondása szerint Woody szinkronizálása olyan szintű fizikai megterhelés, mint négy órányi hasedzés.
  • Az előző Toy Story filmek mindegyike 11 perccel hosszabb volt, mint a korábbi rész. Az első rész 81, a második 92, míg a harmadik 103 perces volt. A sor a Toy Story 4-gyel szakadt meg végül, melynek 89 perces a hivatalos játékideje. Ezzel ez a film lett a Pixar második legrövidebb produkciója az 1995-ös első Toy Story után.
  • A Toy Story 4 Bud Luckey utolsó filmje. A színész egy évvel az animációs film premierje előtt, 2018. február 24-én hunyt el, az alkotók az ő emlékének ajánlották a produkciót.
  • A Pixar igazgatójára, John Lasseterre olyan mély benyomást gyakorolt a Celeste és Jesse mindörökre, hogy leszerződtette a film forgatókönyvíró párosát, Rashida Jones-t és Will McCormack-et, hogy írják meg a Toy Story 4 szkriptjét. Lasseter emellett szerette volna, hogy egy erős és tapasztalt nő is erősítse az írói stábot.
  • Keanu Reeves pályafutásának első animációs filmje.
  • A Toy Story 4 Josh Cooley rendezői debütálása.
  • A Toy Story 4 kilenc évvel a franchise legutóbbi filmje után került a mozikba.
  • Egy 2010-es interjúban a Pixar akkori vezére, Lee Unrkich azt mondta, hogy nem terveznek negyedik részt a Toy Story franchise-nak. Három évvel később egyes híresztelések arra utaltak, hogy a Pixar mégis elhatározta magát a folytatás mellett, mely 2015-ben kerülhet a mozikba. A Disney 2013. februárjában hivatalosan is cáfolta az értesüléseket, mígnem bő másfél évvel ezt követően, 2014. november 6-án bejelentették, hogy mégis elkészítik a Toy Story 4-et.
  • A film zenéjét az a Randy Newman szerezte, aki a Toy Story franchise mindhárom korábbi epizódján is dolgozott.
  • Az eredeti tervek szerint a Toy Story 4 2017. június 16-án debütált volna a mozikban, azonban a bemutatót 2018. június 15-re halasztották (a korábbi premierdátumot a Verdák 3 kapta meg). A filmet végül csak 2019. június 21-én mutatták be, miután a másodjára kitűzött bemutató napján A hihetetlen család 2 került a mozikba.

Hazai premierdátum: 2019.06.20.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: