Richard Gere az éjszaka folyamán tüdőgyulladással került kórházba, miközben családjával nyaralt a mexikói Nuevo Vallarta közelében - erősítette meg a Fox News Digitalnak szombaton egy, a helyzetről tudó forrás.

A 73 éves színész akkor lett rosszul, amikor a héten feleségével, Alejandra Silvával és gyermekeikkel együtt kirándult, hogy megünnepeljék a nő 40. születésnapját - jelentette szombaton a TMZ. A nyaralásra való elutazásuk előtt Gere-nek erős köhögése támadt, ami a hírportál szerint Mexikóban tartózkodása alatt súlyosbodott.

A Micsoda nő sztárja végül bejelentkezett egy kórházba, ahol tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála. Miután egy éjszakát a kórházban töltött, Gere-t másnap hazaengedték, és antibiotikumokat írtak fel neki. Azt nem tudni, hogy Gere hol került kórházba, de jelenleg lábadozik, miközben még mindig Mexikóban nyaral, és állapota javul, a TMZ szerint. Gere képviselője a Fox News Digitalnak azt mondta, hogy nincs további kommentárja.

A Golden Globe-díjas színész és Silva 2018-ban házasodtak össze, és közös fiuk a 4 éves Alexander, valamint egy másik fiú - akit 2020 áprilisában fogadtak be - boldog szülei. Silva egy bejegyzésben említette, hogy a család több tagja is nemrég betegeskedett. A posztot csütörtökön osztotta meg az Instagramon. 

"Köszönöm mindenkinek a szülinapi jókívánságokat... majdnem 3 hét után, hogy mindenki beteg volt a családunkban, ma végre sokkal jobban érzem magam! Köszönöm a sok szeretetet" - írta a képaláíráshoz, és egy piros szív emojit is hozzátett. Majd így folytatta: "Mindent visszaadok nektek #happybirthday #happy40".

Szombaton Silva megosztott egy fotót az Instagram Storyjában, amelyen ő és az arcmaszkot viselő Gere hátulról látható, amint kéz a kézben sétálnak kisebbik fiukkal. "Strandnap" - írta Silva a fotóhoz.

Gere a Silvával közös gyermekei mellett a 23 éves Homer James apja is, aki volt feleségétől, Carey Lowelltől született.

Gere nemrég Diane Keaton, Susan Sarandon és Emma Roberts oldalán játszott a múlt hónapban bemutatott Talán igent mondok című romantikus vígjátékban.