A Marvel-rajongók és közülük is elsősorban a Pókember-rajongók talán az egész év legfontosabb hete előtt állnak. Jövő héten ugyanis végre a mozikba kerül a Pókember - A pókverzumon át, a 2018-as Pókember - Irány a Pókverzum folytatása. Néhány kritikus volt olyan szerencsés, hogy már megnézhette a filmet, a véleményüknek pedig a közösségi médiában adtak hangot.

A Pókember – A pókverzumon át története nagyjából egy évvel az előző rész eseményei után veszi kezdetét. Miles Morales még mindig inkább csak tanulja a pókemberséget, amikor Gwen Stacy újra feltűnik a világában és a segítségét kéri. Ezúttal a Spot névre hallgató gonosztevőt kell megállítaniuk, aki nem csak egy, de az összes univerzum pusztulásával fenyeget. A páros dimenziókon átívelő kalandra indul, ahol megismerik a Pók-közösséget, a különböző világok pókembereiből álló csapatot, akiket Miguel O'Hara vezet. Ám ő és Miles másképp képzelik el a Spot megállítására szőtt terveket.

A kritikusok a rajongókhoz hasonlóan imádták az első részt, de úgy tűnik, ezúttal még jobbak a vélemények a folytatásról. Azt már megszokhattuk, hogy egy-egy régóta várt film legelső értékelései általában egy picit pozitívabbak a nagy átlagnál, de ezúttal nem csak ennyiről van szó. A kritikusok egyenesen a valaha volt legjobb pókember-mozinak titulálják az animációs filmet.

Több kritikus is kiemeli, hogy olyan vizuális élményben volt része, amilyenben korábban sosem. Volt, aki legszívesebben többször megállította volna a vetítést, hogy elmélyedjen a részletekben. Mások viszont emellett a történetet említik, mint a film legerősebb pontját. Hozzáteszik, talán váratlanul sötét és szomorú lett, ám ez egyértelműen a javára válik és azért ez nem jelenti azt, hogy nem fogjuk végignevetni az egészet.

A Pókember – A pókverzumon át a trilógia második része, ami azt jelenti, hogy lesz egy harmadik is. Erre szerencsére nem kell majd annyit várni, mint a másodikra, hiszen jövő márciusban kerülhet a mozikba. De ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre még készüljünk ennek a premierjére, amely június 1-jén lesz esedékes!