Ugye, hogy Te is megnéznéd a Forrest Gumpot az eredeti főszereplővel, aki visszamondta a szerepet?!

A ’90-es évek igazán termékeny volt fantasztikus és örökzöld mozislágerek terén, de még ebből az évtizedből is kiemelkedett az 1994-es év. Ekkor nagyon nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amikor a legjobb film vagy a legjobb férfi színész Oscar díját kellett odaítélni valakinek. Utóbbi díjat végül Tom Hanks zsebelte be a Forrest Gumpban nyújtott alakításáért. Ezt egyébként zsinórban kétszer is megkapta akkor.

De mint oly sok ma már klasszikusnak számító mozi esetében, a Forrest Gump készítői sem azzal a színésszel képzelték el a filmet, akivel végül mégis leforgatták. Nem Tom Hanks volt az elsőszámú jelölt Forrest szerepére. Hanem egy másik színészi nagyság, aki épp akkoriban kereste a visszautat a siker csúcsára: John Travolta.

Igen, eredetileg őt szerették volna megnyerni Forrest szerepére, de mi csak hálásak lehetünk, hogy végül nem vállalta és megkeresték helyette Tom Hankset. John Travolta a ’70-es években robbant be a köztudatba és rögtön hatalmas sztárrá vált. Ám ezt nem tudta megfelelően kiaknázni, a ’80-as években többnyire nem jöttek be a szerepválasztásai. Így mire a Forrest Gump forgatása kezdődött már inkább bukott színésznek számított.

De ha őszinték leszünk, nem is illett volna rá a végtelenül naiv és egyszerű Forrest szerepe. Legalábbis nagyon nehéz elképzelni, hogy John Travolta is képes lett volna olyan ártatlansággal megformálni őt, mint Tom Hanks tette. Arról nem beszélve, hogy idősebb is, így nehezebb lett volna leforgatni a fiatal Forrest jeleneteit is.

Végül tehát nem ő kapta meg a szerepet, de szerencsére ez nem jelentette azt, hogy ne sikerült volna neki is a visszatérés. Még ugyanebben az évben eljátszotta Vincent Vegát a Ponyvaregényben, ami nem kisebb kultfilmmé vált, mint a Forrest Gump. Őt is jelölték abban az évben a legjobb férfi színész díjára, ám mint ismert, épp Tom Hanks happolta el előle a szobrocskát a Forrest Gumpért…

dráma | romantikus

SkyShowtime (2023.02.14.)

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor... több»