Ha még sosem hallottál a Griselda Blanco névről, akkor a Griselda című új sorozat remélhetőleg egyszerre lesz lebilincselő és tanulságos a számodra. A sorozat ugyan 16+ besorolást kapott, de jelenleg ez a legnézettebb a hazai nézők körében!

Szóval ki is volt Griselda Blanco? 

A kokainkeresztanya és a Fekete özvegy néven is ismert Blanco a 70-es és 80-as évek amerikai kábítószer-kereskedelmének egyik főszereplője volt. Az A&E beszámolója szerint a Miamiban található bázisa havonta nagyjából 300 kiló kokaint terjesztett. Emellett az A&E szerint a nő "állítólag több mint 200 gyilkosságért volt felelős, köztük mindhárom férje meggyilkolásáért". A drogbirodalmából származó nettó vagyona egy időben állítólag több mint 2 milliárd dollár volt...

A sztori

A bűnügyi drámában bemutatják nekünk a drogkirálynőt, aki a 70-es és 80-as években milliárdos bevételre tett szert a kokain illegális eladásából az USAban. A korszak sok drogbárójához hasonlóan azonban ő is úgy halmozta fel vagyonát, hogy közben olyan hírnévre tett szert, amely sokakban félelmet keltett. Ha a true crime műfaj rajongója vagy, akkor a Griselda 2024-ben kötelező a számodra! 

A szereplők

A dráma főszereplője Sofía Vergara, Griselda Blanco szerepében. Vergara a Modern családban nyújtott alakításával vált szupersztárrá, de olyan filmekben is feltűnt, mint a Csábítunk és védünk, A séf, és a 2011-es Hupikék törpikékben is szerepelt. Az America's Got Talent zsűritagjaként is tevékenykedik, amelynek 18. évadát nemrég fejezték be. 

Vergara mellett Alberto Guerra és Christian Tappan játszanak főbb szerepekben. Guerra olyan projektekben játszott, mint a Narcos: Mexikó, míg Tappan olyanokban tűnt fel, mint a Fehér hó és A köddé vált bankrablók. De láthatjuk az MCU-ban rövid szerep erejéig feltűnt Maximiliano Hernándezt és José Zúnigat is, akit a Briliáns elmékből és A szökésből ismerhetünk.

Ha kíváncsi vagy a sorozatra és van Netflix előfizetésed, csak kattints a Griselda mafab adatlapján található Netflix ikonra és máris elmerülhetsz a bűn világának újabb bugyrában.

89 Griselda  (2024)

dráma | életrajzi | krimi

Griselda Blanco, az odaadó anya élete, aki a történelem egyik legjövedelmezőbb kartelljét hozta létre. több»