Új a Netflixen: A magyar nézők rögtön az 1. helyre repítették ezt a méregdrága filmet

Már elérhető a Netflix műsorkínálatában A fájdalom ügynökei, amely szinte testközelségbe hozza az Egyesült Államok történetének egyik legfelháborítóbb gyógyszer válságának valóságát.

Wells Tower forgatókönyvíró maga is megdöbbenve nézett szembe a tényekkel, miután elküldték neki Evan Hughes a New York Times-ban megjelent cikkét, amelyben a gyógyszeripar legsötétebb oldalát tárta fel. Így a sorozat is egy kegyetlen "rendszert" mutat be, amelynek vezetői manipulálják az egészségügyet, kenőpénzeket juttatva orvosoknak, akikkel gyakorlatilag úgy íratnak fel gyógyszereket, hogy nincsenek tisztában a kockázatokkal.

"Elképesztőnek találtam, hogy ezek az emberek, akiknek nagyrészt nincs orvosi képzettségük, ekkora befolyással rendelkeznek a felírt gyógyszerek felett. Tudtam, hogy egy olyan történettel állunk szemben, amely igazán megdöbbentő betekintést nyújthat az amerikai orvostudomány működésébe" - mondta Tower. 

Amikor a Harry Potter-filmek BAFTA-díjas rendezője, David Yates csatlakozott a projekthez, a dolgok igazán összeálltak. Yates a történet ugyanazon részeihez vonzódott, mint a forgatókönyvírója, és izgatottan várta, hogy életre keltse a szereplőket. 

"Felhatalmazást adtunk Wellsnek, hogy megalkossa az emberek saját, egyedi változatát. Liza pedig a mi találmányunk volt, egy egyedülálló anya, akinek a lánya egészségügyi problémákkal küzd, egy álmodozó, alulértékelt személy, aki ugyanakkor hihetetlenül tehetséges" - jegyezte meg Yates. 

A történetben a Zanna Therapeutics által erőltetett gyógyszer a Lonafen, egy fentanil alapú gyógyszer, amely gyors fájdalomcsillapítást biztosít a rákos betegek számára. Dr. Jack Neel (Andy Garcia) a felesége halála után fejlesztette ki a gyógyszert, amelyet hamarosan nem csak rákos betegeknél, hanem szinte bárkinél alkalmaznak, aki kéri. A sztoriban Liza az, aki képes empátiát gyakorolni, ám az empátia is csak egy bizonyos határig terjed ki, hiszen ő maga is mélyen részesévé válik az iparágnak.

A film főszerepeiben Chris Evans, Emily Blunt, Andy García, Catherine O'Hara, Chloe Coleman, Brian d'Arcy James, Aubrey Dollar és Amit Shah láthatók. Nem mellékesen egyébként a Netflix hatalmas erőforrásokat mozgósított a gyártáshoz, hiszen a projektre 50 millió dollárt költöttek

A fájdalom ügynökei tehát már elérhető a streamingszolgáltatón, a mafabos adatlapon található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül el is indíthatjátok a lejátszást, amenyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dráma | krimi

Liza jobb életet szeretne teremteni magának és lányának, ezért munkát vállal egy csőd szélén álló gyógyszergyártónál. Liza bátorsága katapultálja a céget és őt is a... több»