A filmek közt egy frissen debütált animációs alkotás tör az élre: a magyar netflixezők körében jelenleg a második helyen van a Thelma, az unikornis.

Az első helyet egyelőre a kritikailag igencsak lehúzott A menyasszony anyja/Az örömanya tartja, míg a dobogó harmadik fokán A spanyol futár áll. Ti melyiknek szurkoltok a három közül?

A fogadtatás

A film alapvetően pozitív kritikákat kapott a május 17-i debütálása után. A Rotten Tomatoes-on 11 kritikus véleménye alapján 73 százalékon áll az animációs alkotás, míg a közönség szavazatai szintén 73 százalékot érnek jelenleg (egyelőre kevesebb, mint 50 hitelesített vélemény alapján).

A mafab közössége valamivel kevesebbre, 61 százalékra (12 szavazat alapján) tartja eddig érdemesnek a könyvadaptációt, de ez még változhat a következő napokban-hetekben.

A hangok, a karakterek mögött

Az Aaron Blabey azonos című gyermekkönyvsorozata alapján készült filmben Brittany Howard, Will Forte, Jemaine Clement, Edi Patterson, Fred Armisen, Zach Galifianakis, Jon Heder és Shondrella Avery hangja kelti életre a figurákat. A film Howard színészi debütálása.

A sztori

Thelma egy kis tanyasi póni, aki arról álmodik, hogy híres zenész lesz bandatársaival, Otisszal, a szamárral és Reggie-vel, a lámával együtt, akik egy The Rusty Buckets nevű zenekart alapítanak. Miután megalázta magát egy meghallgatáson, amely garantálta volna számukra a SparklePalooza nevű énekes bemutató rendezvényen való részvételt, egy ügyetlen kamionsofőr véletlenül csillámporral és rózsaszín festékkel itatja át Thelmát, aki közben egy répát visel a homlokán, így egyszarvúvá válik.

Átváltozása egy kisebb tömeget vonz a farmjára, és ő megragadja az alkalmat, hogy előttük énekeljen. Otis ellenvetése ellenére, hogy hazudjon az embereknek, és inkább valódi énjeként lépjen fel, Thelma úgy dönt, hogy marad az álcájánál.

...a legfontosabb főszereplő: a zene

Brittany Howard feldolgozása az "Are You Gonna Go My Way" című, Lenny Kravitz dal, sajnos csak a filmben hallható, a soundtrack albumra nem került fel. Azonban a filmben olyan ismert számok csendülnek még fel, mint a "Hold On, I'm Comin'" Sam & Dave-től, a "Conga" Gloria Estefantól, a "Diamond Girl" Nice & Wild-tól vagy a "Hollywood Swinging" Kool & the Gang-től.

Szóval, ha szereted az animált musicaleket és az örökzöld popzenéket, akkor menj a film mafab adatlapján a "Hol nézheted" fülre, kattints (és ha van Netflix előfizetésed), már indulhat is az utazás Thelma álomvilágába, ahol unikornissá válik és kiderül, hogy hajlandó-e megfizetni ennek az árát!

animáció | kaland | vígjáték

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy... több»