Új a Netflixen: Mindenki erről az ügyről beszélt 2022-ben, 3 részes sorozat készült belőle

A hat hétig tartó tárgyalássorozat rágalmazással kapcsolatos vádakkal foglalkozott, amelyek a korábban házasságban élő Johnny Depp és Amber Heard között merültek fel.

Az elkövetkező háromrészes dokumentumfilm-sorozat, a Depp kontra Heard páratlan élményre hívja a nézőket: a hírhedt világot lebilincselő rágalmazási per története újraélhető a Titkok felhasználóinak szemszögén keresztül, akik végig követték és kommentálták az eseményeket. A dokumentumfilm abból a 200 órás videófelvételből indul ki, amely végig rögzítette a tárgyalást. A tárgyalás mindkét szereplőjének tanúvallomása mellett a TikTok és Twitter népének a per során készített tartalmai kapják főszerepet. Ahogy a bírósági dráma kibontakozik, úgy kap egyre nagyobb szerepet az igazság természete és annak hatása a modern társadalomra. A sorozat kiemeli a közösségi média véleményformáló hatásának súlyos szerepét a modern világban. 

Kritikus szemmel vizsgálva az igazságügy, a média és a nyilvános vélemény kölcsönhatását, a Depp kontra Heard lenyűgöző és lebilincselő képet ad egy olyan ügyről, amely messze túlmutat a tárgyalóterem falain, nyomot hagyva a kollektív tudatban. 

A Depp kontra Heard augusztus 16-tól streamelhető a Netflixen. 

A streaming szolgáltató előzetesében bemutatja a világ "első TikTok-tárgyalásaként" elhíresült per részleteit. Egy ügyet, amely magával ragadta a globális közönség figyelmét. A rövid bevezető azt ígéri, belülről mutatja be a korábbi házastársak, Johnny Depp és Amber Heard közötti nyilvános jogi csatát, részletesen taglalva a két fél és jogi képviselőik közötti intenzív bírósági összecsapásokat. 

A dokumentumfilm azonban többet szeretne adni, mint egy szaftos pillantást a bírósági dráma bugyraiba. Mélyreható betekintést enged mindkét híresség és elkötelezett rajongótáboruk érzelmi viharába, felfedve ezzel a tárgyalás közvéleményre hatását, amely messze túlmutatott a bírósági terem falain. 

A korábban világhírnévnek örvendő pár Depp és Heard, 2015-től 2017-ig voltak házasok. Kapcsolatuk egy huszárvágással ért véget, amely aztán hatalmas médiavisszhangot kapott. Ahogy a jogi harc kibontakozott, Amber Heard védintézkedést kért, rávilágítva ezzel Deppel való kapcsolata súlyosságára, megemlítve a szexuális abúzus tényét. A többi innentől történelem…

A háromrészes dokumentumfilm mától elérhető a Netflixen!

dokumentum | krimi

Ez egy háromrészes dokumentumfilm arról a bírósági ügyről, amelyben Johnny Depp beperelte Amber Heardot, és amelyet 2023. május 21-től három egymást követő estén át... több»

Rendező: Emma Cooper
Szereplők: Johnny Depp, Amber Heard