Nem akármilyen filmmel gyarapodott a minap az HBO Max kínálata! Bizony egy háromszoros Oscar-díjas alkotás landolt a streaming szolgáltató portfóliójában, amely elnyerte a legjobb rendező, a legjobb férfi főszereplő és a legjobb operatőr díját is. Ez volt az a film, amiért sok-sok év után Leonardo DiCaprio végre megkapta az arany szobrocskát. Természetesen A visszatérőről van szó.

A film 1822-ben játszódik és Hugh Glass igaz történetét meséli el (a kellő hollywoodi színezettel meghintve). A férfi társaival együtt nyugatra indult, hogy Andrew Henry kapitány szolgálatában szőrmét gyűjtsön. Út közben azonban medvetámadás érte, amelybe ugyan nem halt bele, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy társai, inkább a sorsára hagyták. Meg voltak győződve róla, hogy nem fog életben maradni, és túl nagy nehézség és kockázat lett volna magukkal hurcolni. Csakhogy Glass mégis életben maradt, megküzdött az elemekkel és felépült sérüléseiből. Bosszút esküdött egykori társai ellen, akik sorsára hagyták.

A visszatérő nem csak Leonardo DiCapriónak hozta meg a hőn áhított Oscar-díjat, de mellette a film rendezője, Alejandro González Iñárritu, illetve az operatőr Emanuel Lubezki is megkapta az elismerést. A mozi egyébként az Oscar mellett további hatvan különböző díjat és elismerést zsebelt be, köztük öt BAFTA-díjat is. De a film nem csak Leonardo DiCaprio karrierjének egyik csúcspontja, hiszen mellette láthattunk még többek közt Tom Hardyt, Domhnall Gleesont és Javier Botetet és Will Poultert is.

Ha eddig még valamiért nem láttad, ennél jobb alkalmat nem is találhatnál, hogy kihúzd a backlogodról! A visszatérő ugyanis a minap felkerült az HBO Max kínálatába is, így az itteni adatlapján csak a streaming platform logójára kell kattintanod és már nézheted is!