Új premierdátumot kapott a Terminator 6

Előbb kapjuk a Terminator: Sötét végzet-ot, mint arra számítani lehetett: a franchise következő része ugyanis 2019. november elsején kerül majd a mozikba.

A premierdátum-váltásnak az lehet az oka, hogy a Warner inkább 2020 nyarára tolta a Wonder Woman 1984 premierjét, így felszabadult a film eredeti, 2019 november elsejei dátuma – amire gyorsan le is csapott a Paramount az új Terminator-résszel. De résen volt a Sony is, ami szintén ugyanakkorra időzítette a legújabb Charlie angyalai-filmet – vagyis akkor igen izgalmas hétvége elé néznek majd a mozik és a filmforgalmazók.

Ugyan az előző Terminator-film nem tett túl sok jó a franchise-nak, a jelenleg még cím nélküli 6. rész több nagy dobással is készül, amire a régi rajongók már bőven csorgathatják a nyálukat. Visszatér benne végre Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton Mackenzie Davis és Gabriel Luna oldalán, a rendezői székben pedig a manapság igen jól csengő név,  Tim Miller ül. A film egyszerre szeretne folytatás és reboot is lenni, ami új utakra terelheti az utóbbi időben igencsak elsodródott franchise-t. James Cameron csak mint producer vesz részt a munkafolyamatban, mert jelenleg elég elfoglalt a készülő Avatar: A víz útja-folytatásokkal – de a kreatív részben így is, úgy is ott lesz a keze nyoma.

Ám a Charlie angyalainak sem kell szégyenkeznie: Elizabeth Banks rendezésében olyan sztárokat láthatunk a vásznon, mint Kristen StewartPatrick Stewart, Sam Claflin és Djimon Hounsou. Az biztos, hogy jelen állás szerint a filmek méltó ellenfelei lesznek egymásnak a felfokozott női energiákkal.

A Terminator-filmek eddig majdnem kétmilliárd dollárnyi bevételt hoztak világszerte – és nem kizárt, hogy ezt az összeget jelentősen megdobja majd az új film. A film ugyan már többször kapott új premierdátumot – de reméljük, hogy a stúdió ezúttal tartja magát a legutóbbihoz, és bő egy év múlva tényleg megérkezik a mozikba az újragondolt Terminator.