Ha Fekete özvegy Scarlett Johansson, Wonder Woman pedig Gal Gadot, akkor Harley Quinn Margot Robbie. Legalábbis egyelőre biztosan, ám könnyen lehet, hogy már nem sokáig. A hírek szerint a Warner Bros. vezetősége erősen gondolkozik a karakter megújításán.

Harley Quinn először a 2016-os, visszafogott sikerű Suicide Squad - Öngyilkos osztagban bukkant fel. Margot Robbie alakítása eléggé meggyőzte a közönséget és főleg a stúdió fejeseit, hogy a karakter megérdemel egy kvázi saját filmet, még ha az épp a mozikban futó Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) nem is nevezhető Harley önálló filmjének. Hiszen mellette szerepel benne Black Canary, Huntress, Cassandra Cain és Renee Montoya is.

A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) viszont dacára a remek kritikai fogadtatásnak, kimondottan csalódást keltő nyitányt produkált: a 33 millió dolláros nyitó hétvége a DC mozik történetének leggyengébb produkciója. Összességében két hét után nagyjából 145 millió dollárnál jár a projekt, a második heti visszaesés pedig kimondottan visszafogott volt, ami pozitívumnak mondható.

Azt viszont nem lehet tudni, hogy a Warner Bros. vezetői mennyire elégedettek a dolgok állásával (azért sejteni lehet, hogy mennyire nem), és ez milyen hatással lehet a karakterek jövőjére. A hírek szerint ugyanis könnyen lehet, hogy az épp készülő új Batman által felvezetni tervezett új Batman-trilógiában már egy másik Dr. Harleen Quinzel szerepelhet. Ő ugyebár Harley Quinn még nem őrült gonosztevő alakja, aki pszichiáterként találkozik Jokerrel, akibe fülig beleszeret, és végül ettől válik azzá, akit ismerünk. A karakter új inkarnációját viszont már nem Margot Robbie-val képzelik el, mivel teljesen más stílust adnának neki.

Ha végül valóban le is cserélik a színésznőt, ez még nem most fog bekövetkezni, ugyanis a jövőre érkező The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag-ben még biztosan ő fog szerepelni.