2019.02.13   szerző: Varga_Júlia   hozzászólások: 0

Stephen King koponyája egy igazi aranybánya. Könyveiből a hetvenes évek óta készítenek filmeket – és mondjuk vegyünk elsőnek a Carrie című feldolgozást -, és egyes források szerint az író műveiből több mint 200 alkalommal készült mozgóképes változat.

Újabb Stephen King regényből készül film!

A filmipar tehát örömmel, gyakran és gyümölcsözően tud az író regényeihez és novelláihoz nyúlni, ami, ismervén King munkatempóját, van elég.

Két éve az Az remake-je robbantott akkora bankot, hogy minden idők legsikeresebb horrorfilmjévé vált – jelenleg pedig olyan készülő és nagy költségvetésű alkotások állnak sorban a futószalagon, mint az Az - 2. fejezet, a Kedvencek temetője a Strawberry Spring vagy a Ragyogás folytatásából megírt Álom doktor.

És a lista tovább bővül: úgy hírlik, hogy az író 2011-ben megjelent, Mile 81 című novellájából készül majd a következő film Alistair Legrand rendezésében, aki Luke Harrisszal közösen írja majd a forgatókönyvet.

A történet viszonylag rövidnek számít a maga nyolcvan oldalával, így az alkotóknak ügyesen kell majd alakítani a történetet, hogy ne fulladjon be: a sztori egy 12 éves gyerek, Pete szemszögéből mutatja be a helyzetet, aki bátyjával és egy maroknyi idegennel furcsa erő hatása alá kerül egy elhagyatott megállóban – a tét pedig nem egyéb, mint az életük.

Bár még nincs hivatalos premierdátum, sem szereplők, és a forgatókönyv is még csak íródik, a film forgatását időn ősszel tervezik elkezdeni – vagyis ha minden jól megy, 2020-ban újabb Stephen King-filmnek örülhetünk majd.