Val Kilmer is visszatér a Top Gun 2-ben

Új taggal bővült a jövőre bemutatandó Top Gun: Maverick - az ikonikus Top Gun bő harminc évvel később készülő folyatásához Val Kilmer is csatalkozott, aki szintén eredeti szerepében tér vissza, csakúgy, mint Tom Cruise.

Az 1986-os Top Gun mindössze 15 millió dollárból készült, és 350 millió dollárt hozott a konyhára, szereplőit pedig egy csapásra sztárrá tette. Nem csoda, ha az alkotók és a szereplők is kellemes nosztalgiával gondolnak rá, és végre megvalósítják a hosszú évtizedek óta dédelgetett és fejlesztgetett folytatást.

A Top Gun igazi, hamisítatlan amerikai patrióta-film, ám ez nem akadályozta meg abba, hogy a világ más pontjain is zajos sikert arasson – azzal együtt, hogy a kritikusok véleménye a mai napig megoszlik a filmről. Az viszont vitathatatlan, hogy pop-kulturális hivatkozássá nőtte ki magát harminc év alatt: és ehhez kell majd felnőnie a gárdának.

Tony Scott helyett Joseph Kosinski ül a rendezői székbe, aki csapatával már bőszen dolgozik a filmen, így elképzelhető, hogy hamarosan új nevek is felkerülnek majd a listára. A folytatás a hivatalos közlemények szerint Maverickre fókuszál majd, vagyis Cruise lesz a középpontban, aki az elmúlt évek alatt lehiggadt és megkomolyodott: szerepe szerint fiatal pilóták mentora lesz majd. Val Kilmer egy pillanatig sem volt szégyellős azzal kapcsolatban, hogy szeretne visszatérni a filmben, és vágya beteljesült: hogy az eredetileg ellenlábas karaktere milyen viszonyban lesz majd az új filmben Maverickkel, az még titok, mindenesetre izgalmas kérdés.

Cruise nemrég egy interjúban elárult pár részletet a filmről, miszerint lesznek benne vadászgépek, anyahajók – talán kettő is – sőt, még az is elképzelhető, hogy ismét kapunk egy emlékezetes strandröplabda-jelenetet.