A Disney folytatja a klasszikusok élőszereplős adaptációját. Valóban varázslatosnak ígérkezik A diótörő és a négy birodalom.

A jövő év legjobban várt filmjei között is kiemelt helyen szerepelt legutóbbi listánkon A diótörő, melyhez megérkezett az első előzetes.

Ritkán fordul elő, hogy egy Disney produkció annyira csendben és figyelem felkeltés nélkül készüljön el, mint A diótörő és a négy birodalom. Pedig a produkciót még tavaly októberben kezdték el forgatni, és a munkálatok januárban értek véget. Az utóbbi hónapokban mindenki a Star Wars: Az utolsó Jedikre figyelt, de most, hogy végre a mozikba került a saga új epizódja, megnyílt a terep a stúdió új filmjei előtt, és ezzel elérkezett az idő, hogy a Disney bemutassa új adaptációjának trailerét.

A film rendezői székét Joe Johnston foglalhatja el, míg a forgatókönyvet az Oscar-díjas Spotlight szkriptjét is jegyző Tom McCarthy írta, de az eredet történet szerzője, Lasse Hallström is kivette a részét a munkálatokból.

A főbb szerepekben olyan sztárokat láthatunk majd, mint  Morgan FreemanKeira KnightleyHelen MirrenMackenzie FoyEllie BamberRichard E. Grant és Eugenio Derbez.

A történet hőse egy szeszélyes fiatal lány, aki varázslatos világokon átívelő mesés kalandra indul.

A diótörő és a négy birodalom 2018. november elsejétől látható a hazai mozikban.