Időnként a legfurcsább kulisszatitkokra is fény derül egy-egy produkció kapcsán, ezúttal pedig a 12 majom rendezője, Terry Gilliam mesélt arról, miért is volt számára egy kissé "gond" Bruce Willist szerződtetni a film főszerepére.

Egy színésznek olykor számos kritériumnak kell megfelelnie egy szerep kedvéért. Gilliam az Inverse magazinnak adott interjújában azonban elárulta, hogy Willis furcsamód az ajkai miatt bukta  el majdnem James Cole szerepét.

“Sosem voltam egy igazi Bruce Willis rajongó, de beszéltem vele, így azt gondoltam, hogy egy igazán művelt és vicces fickó” - jegyezte meg a rendező, majd hozzátette, hogy egyszerűen képtelen volt elviselni Willis ajkait. “Mint egy végbél, olyan érzésem volt, mintha valakinek a segglyukába bámulnék” - mondta Gilliam.

Bárhogy is tekintük minderre (bár talán a fenti információk fényében talán az is jó, ha nem tekintünk rá sehogyan sem) Bruce Willisnél aligha találhattak volna alkalmasabb jelöltet a 12 majom főszerepére.

A film jelenleg 84 százalékos értékelést tudhat magáénak a hazai nézők szerint a Mafabon 1046 szavazat alapján, még több információt, fotót, előzetest és érdekességet az adatlapon találtok.

83 12 majom  (1995)

misztikus | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

1997-ben csak a világ lakosságának 1% élte túl a nagy vírusjárványt. 38 évvel később újjabb járvány fenyegeti a túlélőket, élettbenmaradásuk attól függ, hogy James... több»