Végre! Willem Dafoe bejelentkezett Joker szerepére a Warnernél

A Batman-rajongók már egy ideje hangoztatják, hogy Willem Dafoe remekül illene a Joker szerepére egy filmben.

Dafoe pedig elismerte saját, ez irányú érdeklődését, például a tavalyi Saturday Night Live műsorvezetőjeként tartott monológjában. És úgy tűnik, a színész továbbra is szívesen eljátszaná egyszer a bűnözők bohóchercegét, vagy legalábbis annak valamelyik változatát...

Az EW beszámolója szerint a kedd esti Tonight Show interjújában Dafoe elárulta Jimmy Fallonak, hogy "felvetett egy ötletet" a Warner Bros. felé, hogy egy nap Batman főellenségét alakítsa a vásznon. Amikor Fallon megemlítette, hogy sok filmrajongó szeretné, ha Dafoe egy nap elvállalná Joker szerepét, Dafoe először így válaszolt:

"Nem volt már ilyen?" - aztán hozzátette - "Tudod, beszélj a Warner Bros. vállalattal. Nemrég felvetettem egy ötletet, de nem igazán jött össze, szóval..."

Fallon megkérte Dafoe-t, hogy fejtse ki bővebben, mire a színész pontosította korábbi megjegyzését. "Nézd, nem igazán én vetettem fel nekik. Csak megemlítettem egy interjúban, és aztán valahogy kikerült az internetre. De úgy gondoltam, hogy menő lenne, ha én játszanék egy szélhámost."

Dafoe mint imposztor Joker, aki Joaquin Phoenix eredeti figurájának adja ki magát? Ez elég jól hangzik, de Todd Phillip filmjének cselekménye nem ez. Joker: A Folie á Deux / Joker: Kétszemélyes téboly, amely 2024 októberében jelenik meg, és amelyben Phoenix Arthur Fleck/Joker először találkozik Harley Quinnjével.

Lehet, hogy Dafoe ötlete mégis megvalósul egy újabb Joker folytatásban? Soha ne mondd, hogy soha. Dafoe tavaly egy interjúban részletezte az ötletét a GQ-nak.

"Van valami érdekes abban, ha például lenne egy Joker-imitátor" - mondta a színész a magazinnak -"Tehát nem párbajozó Jokerek lennének, hanem valaki, aki azt [állítja], hogy ő a Joker, de nem is az. És ez egy érdekes történet lehetőségét nyitná meg, különösen, ha lenne Joaquin Phoenix Jokerje, és lenne valaki, aki vagy utánozza, vagy leutánozza azt, amit ő csinál. Erről fantáziáltam. De ezen kívül nem beszélek senkivel [erről]. Te vagy az első."

Szóval igen, Dafoe-nak van egy érdekes ötlete, hogyan játszhatná el egy nap Joker szerepét, de nem mintha valóban felvetette volna az ötletet a Warner Bros. felé, de talán Phillips egyszer majd megfogadja a színész felvetését.

Dafoe-t legközelebb a Berlinalén debütált Bent című rendhagyó rablóthrillerben láthatjuk a vásznon, amely március 17-én kerül a mozikba.