A Sárkányok háza már az első epizódban is hozta azt a felkavaró és sokkoló képi tartalmat, amelyre az eredeti Trónok harca rajongói talán okkal is számítottak.

Már ezen a ponton szeretnénk jelezni, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmazhat a sorozattal kapcsolatban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, sokakat kiborított a Sárkányok háza azon jelenete, amelyben a vajúdó uralkodónő, Aemma Arryn nem tudja világra hozni gyermekét, így császármetszést hajtottak végre rajta.

A jelenetet sokan egyszerűen brutálisnak tartották, többen pedig fenntartásukat fejezték ki a közösségi platformokon a képsorokkal kapcsolatban. Mindettől függetlenül Sian Brooke alakítását kiemelkedőnek találták, aki a Variety magazinnak adott legfrissebb interjújában beszélt a forgatási körülményekről.

A színésznő egész egyszerűen “vérfürdőnek” nevezte a felvételt, elmondta, hogy mögötte egy egész zsáknyi vért imitáló folyadék volt elhelyezve. Amikor a bemetszést elvégezték, a stábnak pontosan kellett időzíteni, hogy ezt a folyadékot pumpálni kezdjék.

A jelenet végére az ágyat teljesen eláztatja a vér, így mondani se kell, hogy felvétel lezárására a színésznőt is teljesen beborította ez a nedves anyag. A sorozat alkotója, Miguel Sapochnik egy korábbi interjúban elmondta, hogy több nő véleményét is kikérték a jelenet kapcsán arra vonatkozóan, hogy nem túl erőszakos-e rájuk nézve.

Az eddig megjelent kiritkákban méltatták Brooke élethű alakítását, amely kapcsán a színésznő csupán ennyit mondott: “Határozottan berekedtem. A gyerekeim a következő 48 órában nem igazán hallhatták a hangomat.”

“A vajúdás végére úgy érzed, mintha valamiféle csatát vívtál volna, mert minden porcikádat beleadod” - tette hozzá Brooke.