Vin Diesel: 'Ez nem kibővített realitás: ez igazi realitás'

Vin Diesel nagyon megválogatja, hogy milyen filmben szerepel, és döntései sosem véletlenek. A Bloodshot (Bloodshot, hazai bemutató: március 12.) is azért került fel a listájára, mert márt rég ismerte, és rég kiszemelte magának. És most már abban bízik, hogy sorozattá fejlesztheti.

– Először persze azt tudtam a sztoriról, hogy rajta volt a New York Times bestseller listáján – nyilatkozta az ötven fölött is nagyszerű kondiban lévő színész, amikor arról kérdezték, hogy miért vállalta az orvosi kísérletek alanyává váló, halott katona szerepét. – Amikor pedig elolvastam, nagyon érdekesnek találtam, hogy a pasas tulajdonképpen visszajön a halálból, mégis ő ragaszkodik az összes szereplő közül a legjobban az emberségéhez. És az is tetszett, hogy miközben képregényfilmet csinálunk, egészen realisták maradhatunk. Ez nem valami kibővített realitás: ez igazi realitás. A háborús stresszbetegség valóság. És akkor még ehhez jött hozzá, hogy van pár olyan fordulat a sztoriban, ami nagyon összekevart. Jól megdolgoztatja az ember agyát, hogy eldöntse, mi igaz, és mi álom…

A Bloodshotban (Dave Wilson) Vin Diesel azt játszhatja, amit a legjobban szeret: átlagembert, aki akarata ellenére kénytelen szuperhőssé válni, hisz a történet szerint az amerikai deszantos, akinek az utolsó emléke egy közel-keleti bevetés, nem is szeretne Bloodshot lenni. Hogy mivé válik a figura, ha már elfogadta az új sorsát, az legfeljebb a második részből derül majd ki.  Vin Diesel  azt mondja: arra is készen áll.

Ha lemaradtál volna a film tegnapi friss magyar szinkronos előzeteséről, idefent pótolhatod.