Vin Diesel kimentett egy családot egy égő autóból (Hollywoodi hősök 10/1)

Hiába szerepelt megannyi más filmben is, Vin Diesel jó eséllyel soha nem fogja kiverekedni magát a keménykötésű, végletekig hűséges és mindenre elszánt utcai versenyző skatulyájából. Ez nem is meglepő, hiszen karrierje leginkább meghatározó része a Halálos iramban széria. A filmekben annyi luxusautót zúztak totálkárosra, hogy megszámolni is nehéz. Ennek fényében pedig a színész egy korábbi hőstette még érdekesebb színezetet kap.

Vin Dieselnek pályafutása elején még nagyon kellett tepernie, hogy befusson, így első filmjeit még maga írta és rendezte a főszerep mellett. Ezek végül elég sikeresek voltak ahhoz, hogy egy bizonyos Steven Spielberg meglássa benne a tehetséget és a szóbeszéd szerint külön az ő számára kanyarított egy szerepet az ekkoriban készült Ryan közlegény megmentése mozijában. Ez végül meg is hozta Vin Dieselnek a várt hírnevet, karrierje pedig egyre gyorsuló tempóban haladt előre, 2001-ben pedig jött az a bizonyos Halálos iramban mozi, ami örökre meghatározta a helyét Hollywoodban.

Egy évvel később aztán a valóságban is megmutathatta, hogy valóban olyan bátor, mint a filmjeiben. Történt ugyanis, hogy motorozás közben szemtanúja volt egy csúnya autóbalesetnek. Elsőként ért a helyszínre, ahol egy család bent ragadt az autójában. Vin Diesel nem tétlenkedett, azonnal a bajba jutottak segítségére sietett és kirángatta őket az ekkor már égő roncsból. Végül mindenkit sikerült kimenekítenie, az autó pedig másodpercekkel később már teljes egészében a lángok martaléka lett. Vin Diesel az utolsó percben mentette meg a családot egy szörnyű tragédiától.