„Imádok dolgozni!” Ezzel a mondattal reagált a nyolcadik x-et taposó Harrison Ford a visszavonulásáról szóló pletykákra.

Igaz, hogy az 5. és egyben utolsó filmmel lezárul Indiana Jones kalandjainak sorozata (Indiana Jones és a sors tárcsája), de a színészlegendának esze ágában sincs elengedni a kormányt. A CNN-nek adott interjúban Ford elmondta, hogy ahelyett, hogy visszavonulna, inkább új film- és sorozatszerepeket keres. „Egyszerűen nem működök jól, ha nincs mivel elfoglalnom magam.” – vallotta be a színész. Ebben a helyzetben nem jött jól, hogy a folyamatban lévő WGA írósztrájk miatt most függesztették fel a Yellowstone 1923 című spinoff-sorozatának forgatását. Amikor arról kérdezték, hogy mi az, amit igazán szeret a hivatásában, elmondta, hogy a stábbal való közös munka az, ami igazán motiválja. „Az emberek, akikkel együtt dolgozom teszik felejthetetlenné a munkát. Az az élmény, hogy a közös cél érdekében több száz ember együtt rezdül.”

Ford, aki július 13-án tölti be 81. életévét, korábban már elmondta, hogy legújabb Indiana Jones filmje lesz az utolsó az igencsak hosszúra nyúlt kalandfilm-sorozatban.

Steven Spielberg, aki a korábbi részeket rendezte, ezúttal csak a mozi executive produceri szerepét vállalta. A megüresedett rendezői székbe a Logan - Farkas és Az aszfalt királyairól ismert James Mangold ült. A Star Wars alkotója, George Lucas, aki eddig forgatókönyvíróként vett részt az Indiana Jones filmek forgatásában, ezúttal szintén kisebb szerepet vállalt, de megőrizte executive produceri posztját.

Ha  Indiana Jones ikonikus karakterének ezúttal végleg búcsút is kell inteni, az biztos, hogy a főszereplő,  Harrison Ford még hallat magáról.