Woody Allent megfeszítik: Ezek után lehetetlen lesz ugyanúgy nézni a rendező filmjeit

Harvey Weinstein és Bill Cosby után Woody Allen lehet a harmadik hollywoodi nagy öreg, akit szexuális zaklatás és erőszak miatt végül megfeszítenek, és akár börtönbe is juttathatnak. Igaz, az ő esetében ez a sztori már több évtizede él a köztudatban, csak épp eddig nem nagyon ártott a karrierjének, mert talán eddig nem nagyon hitték el vagy vették elég komolyan. Most viszont napokon belül debütál a Mia Farrow-val való házasságát és főleg annak sötét oldalát bemutató dokumentumfilm, az Allen kontra Farrow.

A Kirby Dick és Amy Ziering által készített dokumentumsorozat kifejezetten Woody Allen házasságával foglalkozik, azon belül is azokkal a vádakkal, amelyeket fogadott lánya, Dylan Farrow fogalmazott meg nevelőapjával szemben. A dokumentumfilmben az immár anyuka arról beszél, hogy már egészen pici gyerekkorában megkezdődtek a zaklatások. Woody Allen arra kényszerített őt, hogy az ujját szopja, máskor beleverte a fejét egy tál spagettibe, mert Woodynak szólította. Olyan is előfordult, hogy felvitte az emeletre, hogy ott egy modellvasúttal játszanak, de közben fogdosni kezdte.

Természetesen a színész-rendező kezdettől fogva tagadta a vádakat. Érdekesség, hogy ez a történet egészen a ’90-es évek elejéig nyúlik vissza, ekkor lehetett először hallani arról, hogy a már akkor is legendás színész talán mégsem olyan jó ember, amilyennek rajongók milliói gondolják. Ám akkor nem lett következménye a vádaknak, sőt, Woody Allen karrierje csak még inkább megindult felfelé, még Oscar-díjat is kapott.

Most viszont más időket élünk, és sokkal nagyobb figyelmet kapnak az ilyen esetek. Az Allen kontra Farrow pedig olyan folyamatot indíthat el, ami örökre megváltoztat mindent, amit Woody Allennel kapcsolatban eddig gondoltunk.